Mergi la conţinutul principal

Handbalist junior de la LPS Brăila, înecat în râul Buzău

• băiatul de 12 ani a mers la scăldat, miercuri după amiază, la râul Buzău, împreună cu mai mulţi prieteni, în zona localităţii Pitulaţi • după ce a intrat în apă, copilul nu a mai fost văzut, iar cei care-l însoţeau au plecat după ajutor • un bărbat a sunat la 112, iar căutările au început în cel mai scurt timp • abia ieri, la ora 18.35, scafandrii i-au găsit trupul, la 2 km aval de locul în care se înecase

 

Un copil în vârstă de 12 ani din Brăila a dispărut, miercuri după amiază, în apele râului Buzău, în apropierea localităţii Pitulaţi. Scafandrii brăileni l-au căutat şi miercuri până la lăsarea nopţii, şi joi, abia ieri seară trupul fiind găsit la 2 km aval de locul în care se înecase. Căutările au fost îngreunate şi de faptul că, în zona în care se scălda copilul se efectuau lucrări împotriva eroziunii malului, iar albia râului este săpată pentru a se scoate pietriş şi nisip, necesare pentru reparaţii.

Ştefan se afla în vacanţă, la bunicii paterni, în localitatea Romanu, însă a plecat cu mai mulţi prieteni la o plimbare cu bicicletele. Depărtându-se destul de mult de casa bunicilor, aproximativ 15 km, băieţilor le-a venit ideea de a se scălda în râul Buzău, în zona satului Pitulaţi. Deşi niciunul nu ştia să înoate, aşa cum susţin apropiaţii familiei minorului, şi nici zona nu le era familiară, s-au băgat totuşi în apă. La nici 2 minute după ce Ştefan a intrat în râu, acesta nu a mai fost văzut de către prietenii care-l însoţeau. Băieţii au mers să ceară ajutor, găsind un tractorist, iar adultul a alertat imediat autorităţile prin apel la numărul de urgenţă 112, în jurul orei 15.00. Căutările au început imediat, însă au fost sistate la lăsarea serii, din cauza vizibilităţii extrem de reduse. În ajutor au fost chemaţi scafandrii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, care erau detaşaţi la Constanţa, pe litoral, pentru misiuni specifice, aşa cum ne-a precizat Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila. Acţiunea de căutare a băiatului a fost reluată ieri dimineaţă, şi s-a întins pe toată durata zilei. Abia la ora 18.35, trupul a fost găsit, la 2 km depărtare de locul în care intrase să se scalde. Trupul a fost preluat de un echipaj de la Medicina Legală.

Căutările au decurs greu, vizibilitatea în apă fiind redusă, iar curentul din zonă foarte puternic. Aşa cum am mai spus şi la începutul articolului, în locul în care Ştefan a intrat în apă, autorităţile locale efectuează lucrări împotriva eroziunii malului, iar albia râului a fost săpată pentru a se scoate pietriş şi nisip, necesare pentru reparaţii. Groapa în care a căzut minorul este lungă şi adâncă de aproape 4 metri.

 

Familia şi apropiaţii sunt în stare şoc

Părinţii încă nu-şi revin din şoc, mai ales că nu ştiau că Ştefan a plecat la scăldat.

Băiatul era elev al Liceului cu Program Sportiv din municipiu, în clasa a VII-a, unde practica handbalul. Dirigintele Viorel Alexandru, cel care urma să preia clasa în care învăţa minorul, a rămas fără cuvinte la aflarea tristei veşti. “Era un handbalist de calitate, mai rar copii ca el! Era perseverent, un lider adevărat! Am rămas fără cuvinte, nu-mi venea să cred când am aflat!”, ne-a declarat Viorel Alexandru.

Antrenorul băiatului de la LPS Brăila, Teodor Ciochia, abia şi-a putut găsi cuvintele printre lacrimi. “Era un băiat isteţ, manierat, bine educat! Dacă îl lăsam toată ziua în sală, se antrena non stop! Era printre cei mai buni copii ai mei. Era îndemânatic şi mai aşteptam să crească un pic, să se înalţe, căci părinţii lui sunt înalţi. S-a dus la bunici, la râul Buzău, şi aşa s-a întâmplat tragedia, din câte am înţeles eu...”, ne-a spus Ciochia.

Pe pagina personală de Facebook, colegii şi prietenii lui Ştefan îl plâng, au numai cuvinte de laudă la adresa acestuia şi transmit mesaje de condoleanţe familiei. “Dumnezeu să te ierte! Ai fost un prieten extraordinar. Nu o să te uităm niciodată!”, “Dumnezeu să te ierte, suflet bun...Acolo unde eşti, ai grijă de prieteni, familie şi cei dragi ţie. Ai plecat prea devreme dintre noi. Erai un copil plin de viaţă, aveai zâmbetul pe faţă tot timpul. Condoleanţe familiei tale!”, sunt doar două dintre zecile de mesaje postate pe Facebook.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro