Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hamas propune Israelului un armistitiu pe termen lung, conditionat de retragere

Miscarea Hamas ar accepta sa incheie "un armistitiu de lunga durata" cu Israelul in cazul revenirii la frontierele din 1967 si recunoasterii drepturilor palestinienilor, a afirmat, miercuri, Khaled Meshal, liderul politic al organizatiei palestiniene, relateaza BBC.
Khaled Meshal, aflat in exil la Damasc, a afirmat ca daca Israelul va face pasi importanti pe calea pacii dupa alegerile generale din martie, Hamas va recurge la un gest similar.
Liderul Hamas a avertizat insa ca gruparea pe care o conduce este capabila sa participe la un conflict pe termen lung, apreciind ca o asemenea situatie ar fi mai usor de suportat de palestinieni decit de Israel.
Liderii Hamas, printre care si Meshal, se afla la Cairo pentru a stabili care sint urmatoarele masuri de luat dupa victoria in alegerile din ianuarie. Liderii Hamas au consultari cu responsabili egipteni printre care seful serviciilor de informatii.
In interviul acordat BBC, Meshal a fost de acord cu declaratia facuta de ministrul britanic de Externe, Jack Straw, potrivit caruia violenta si democratia nu sint compatibile. El a adaugat insa ca rezistenta palestiniana este legala si legitima.
Meshal a precizat ca un armistitiu pe termen lung este posibil daca Israelul recunoaste drepturile palestinienilor si se retrage in frontierele pe care le avea inainte de razboiul din 1967.
Oferta nu este insa suficienta pentru Uniunea Europeana si Statele Unite, care considera Hamas o organizatie terorista si care iau in considerare suspendarea asistentei acordate Autoritatii Palestiniene.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii