Mergi la conţinutul principal

Hala Mare, închisă pentru o igienizare de amploare

* operaţiunea se va desfăşura luni, 17 februarie * consilierul municipal PNL Adrian Tabarac susţine că acţiunea se face ca urmare a unei sesizări făcută de el în CLM * acesta a afirmat că ar fi vorba despre o invazie de şobolani şi gândaci, care i-a exasperat pe comercianţi şi prezintă un pericol real pentru clienţi * reprezentanţii APT spun, însă, că este vorba despre o acţiune curentă, care se face de patru ori pe an

 

 

Hala de la Piaţa Mare va fi închisă pentru igienizare, luni, 17 februarie. Consilierul municipal PNL Adrian Tabrac susţine că acţiunea se face ca urmare a unei sesizări făcute de el în Consiliul Local. Reprezentanţii Administraţiei Pieţelor şi Târgurilor (APT) afirmă, însă, că astfel de operaţiuni se fac de patru ori pe an, în fiecare anotimp, fără să se aştepte neapărat o sesizare din partea cuiva.

Concret, în cadrul şedinţei ordinare a CLM Brăila din luna ianuarie, liberalul a reclamat în plen faptul că la Piaţa Mare, în special în Piaţa Halelor, "colcăie gândacii şi şobolanii". Mai mult, liberalul a precizat că din ce în ce mai mulţi comercianţi se gândesc de două ori dacă să mai închirieze tarabe sau spaţii în hală din acest motiv. Ba mai mult, că lipsa igienei reprezintă un pericol real atât pentru angajaţi, dar şi pentru clienţi. Tabarac i-a sugerat primarului Marian Dragomir să îşi întrebe colegii de partid dacă nu îl crede pe cuvânt, iar în şedinţa ordinară a CLM Brăila de vineri liberalul a ţinut să îşi marcheze victoria. Acesta a precizat că se va desfăşura o acţiune de igienizare în hala de la Piaţa Mare, iar informaţia a fost confirmată de Dragomir.

"În urma celor susţinute de mine în Consiliul Local, la şedinţa precedentă, legat de starea de la Piaţa Halelor, de situaţia igienică de acolo, mâine (n.r. - sâmbătă) se va desfăşura o acţiune de dezinsecţie şi dezinfecţie pe întreaga suprafaţă a halei. Voiam să vă aduc la cunoştinţă acest lucru, domnule primar şi sunt ferm convins, că şi dumneavoastră, prin bunăvoinţa pe care o arătaţi de fiecare dată, aţi convins anumite persoane că situaţia de la Piaţă nu este una tocmai roz. Şi că este necesară, pentru siguranţa clienţilor, a comercianţilor de acolo, o astfel de dezinsecţie", a afirmat Tabarac.

Edilul-şef i-a transmis că a fost anunţat de către directorul SC Administraţia Pieţelor şi Târgurilor SA Brăila despre acţiunea ce va avea loc la hală.

"Am contractat şi o nouă societate în acest sens. Este o dovadă foarte clară că Piaţa reacţionează la sugestiile tuturor şi acel lucru se va întâmpla", a mai adăugat Primarul.

În replică la cele declarate de consilierul Tabarac, directorul APT, Meluţa Drăguţ, ne-a declarat că, personal, pune mare accent pe curăţenia halei şi că, pe lângă combaterea rozătoarelor şi insectelor, care se face de patru ori pe an, a decis să angajeze o firmă specializată care să desfunde, cu instalaţii de presiune, scurgerile la canalizare, înfundate adesea de resturile alimentare aruncate de unii comercianţi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro