Mergi la conţinutul principal

Haidu de la Făurei, spaima bătrânilor, aruncat după gratii

• la propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei, Cătălin Dobrică Haidu a fost arestat preventiv pentru furt calificat, tentativă la tâlhărie şi tâlhărie calificată • Haidu a păgubit cinci oameni din satul Lişcoteanca, comuna Bordei Verde şi o societate comercială • individul îşi făcuse un obicei din a intra în locuinţele unor persoane vârstice, în scop de jaf • când era surprins de bătrâni, tâlharul îi lua la bătaie şi îi ameninţa

 

Infractor deosebit de periculos aruncat după gratii. Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Parchetul de pe lângă Judecătoria Făurei, săptămâna trecută, la propunerea procurorilor, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, a inculpatului Cătălin Dobrică Haidu, 29 de ani, reţinut pe ordonanţă pentru săvârşirea a trei infracţiuni: furt calificat, tentativă la tâlhărie calificată şi tâlhărie calificată. “Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada 1 iunie - 6 iulie 2017, inculpatul a acţionat în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi a sustras bunuri din patrimoniul a cinci persoane vătămate şi a unei societăţi comerciale din Lişcoteanca, comuna Bordei Verde, judeţul Brăila”, precizează procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei.

 

Un şir de nelegiuiri. A bătut doi vârstnici pe care intenţiona să-i jefuiască

Prima nelegiuire pusă pe seama lui Haidu, acest “haiduc” al ţinuturilor rurale, a fost cea din după-amiaza zilei de 1 iunie 2017. În acel moment, Cătălin Dobrică Haidu a mers la magazinul aparţinând SC B SRL Lişcoteanca şi, profitând de neatenţia vânzătoarei care tocmai ce ieşise pe terasă, a simulat că merge la toaletă şi a sustras de sub tejghea suma de 300 lei.

Câteva ore mai târziu, în noaptea de 1/2 iunie a.c., Haidu a pătruns în locuinţa unui gospodar, cu intenţia de a sustrage bunuri de valoare. Surprins de proprietar, atacatorul l-a luat pe acesta la pumni, ca să-şi asigure scăparea, adresându-i, totodată, ameninţări.

A doua noapte, 2/3 iunie 2017, acelaşi individ a pătruns fără drept în locuinţa unui consătean, prin forţarea unei ferestre, de unde a sustras bunuri în valoare totală de 16.000 lei. Printre altele, Haidu a pus mâna pe un ceas scump şi pe un telefon mobil, sustrăgând, de asemenea, suma de 750 lei găsită în locuinţă.

Potrivit procurorilor PJ Făurei, în noaptea de 9/10 iunie 2017, inculpatul Cătălin Dobrică Haidu a lovit din nou. Hoţul a reuşit să fure din locuinţa unui consătean două telefoane mobile, două parfumuri, o pelerină de ploaie şi o geantă.

În aceeaşi noapte, răufăcătorul a dat buzna în locuinţa unei bătrâne despre care ştia că locuieşte singură, în scop de jaf. “După ce a ajuns în locuinţă, inculpatul a găsit şi a consumat anumite alimente (!), iar în timp ce scotocea în holul locuinţei, căutând sume de bani sau alte bunuri uşor vandabile, a fost auzit de persoana vătămată, care a aprins lumina şi s-a îndreptat spre locul în care se afla inculpatul. În acest timp, inculpatul găsise un aparat radio portabil marca Waxiba prevăzut cu o curea, pe care-l sustrăsese, punându-l pe umăr. În momentul în care şi-a făcut apariţia persoana vătămată N.D., inculpatul a exercitat asupra acesteia acte de violenţă la nivelul gâtului şi a bruscat-o, trântind-o pe pardoseală, adresându-i în acelaşi timp ameninţări cu moartea, pentru a-şi asigura scăparea şi pentru a o determina să nu strige după ajutor şi să nu-l denunţe”, precizează procurorul de caz.

După ce a strâns-o de gât pe bătrână, atacatorul a dat bir cu fugiţii, pentru ca, în ziua de 6 iulie a.c., să calce din nou strâmb. Pentru ultima oară.

Potrivit procurorilor PJ Făurei, în după-amiaza zilei de 6 iulie 2017, profitând de faptul că proprietarul nu se afla la domiciliu, Cătălin Dobrică Haidu a pătruns în locunţa unui consătean, de unde a sustras suma de 1.000 de lei. La scurt timp de la comiterea faptei, însă, hoţul a fost prins pe stradă de poliţiştii rurali, care l-au percheziţionat şi care au recuperat banii pe care tocmai ce-i furase.

Cercetările în dosarul “Haidu” continuă, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor în care au fost comise infracţiunile.  

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro