Al doilea motiv pentru care nu te poţi număra printre susţinătorii Mariei Grapini este acela că dumneaei este certată iremediabil cu limba română. Asta e, dacă nu i-a plăcut gramatica în tinereţe, suferă maxim acum, la bătrâneţe. Dar, cu toate astea, mie, personal, mi se par de prost gust (ca să nu zic neamuri proaste) cei care au sărit să critice iniţiativa europarlamentarului Mariei Grapini de a deschide un cabinet la Brăila. Că, vezi Doamne, ce mai caută şi agramata asta în Brăila, că nu avem noi nevoie de eforturile ei, care oricum sunt făcute aşa, de faţadă, pentru imagine.
Trebuie să fii extrem de încuiat la minte ca să gândeşti în astfel de termeni. Aşadar, un europarlamentar, nu contează cum se numeşte şi câtă gramatică ştie, a decis să deschidă un cabinet la Brăila. Acest cabinet, în cazul în care nu ştiaţi, este deschis cu banii primiţi de la Parlamentul European, din acele sume forfetare pe care orice europarlamentar le primeşte pentru a-şi putea desfăşura activitatea în teritoriu. Ştiţi câţi eurodeputaţi are România în Parlamentul European? Fix 32. E, Maria Grapini, aşa agramată, este primul europarlamentar care direcţionează banii decontaţi de la Parlamentul European pentru a inaugura un cabinet într-un oraş de provincie. Doru Frunzulică, Laurenţiu Rebega şi Ana-Claudia Ţapardel. Vă spun ceva aceste nume? Toţi trei sunt europarlamentari, colegi de alianţă (PSD-UNPR-PC) cu Maria Grapini. Aţi auzit vreun cuvânt despre aceşti trei eurodeputaţi din 25 mai 2014 (data când au fost aleşi) şi până astăzi? Dar de Theodor Stolojan aţi mai auzit ceva? Şi el este europarlamentar, la fel ca Daciana Ponta sau Adina Vălean (soţia lui Crin Antonescu). Şi aceşti europarlamentari beneficiază de sume forfetare de la Parlamentul European, la fel ca Grapini, însă niciunul nu a avut chef să îşi deschidă cabinet, să mimeze măcar interesul faţă de cetăţeni.
Mă doare-n cot dacă Maria Grapini a făcut acest gest (de a deschide cabinet la Brăila) pentru imagine. Puţin îmi pasă dacă ea ţinteşte să candideze în viitor la Brăila, pentru un post de deputat sau senator. Mai important mi se pare că, spre deosebire de ceilalţi colegi europarlamentari, Grapini a ales să facă un pas către cetăţeni, să vină în întâmpinarea lor cu o faptă concretă. Aaa, se prea poate ca petiţiile brăilenilor înaintate Mariei Grapini să îşi găsească deloc rezolvare, dar mi se pare deplasat să înjuri (critici) un om pentru că se apropie de tine şi măcar îţi ascultă păsul.