Mergi la conţinutul principal

Hai la teatru! “Naufragiat” - patru actori, un regizor și o poveste surprinzătoare

* spectacolul prezintă povestea lui Louis de Rougemont, un aventurier elvețian care a trăit aventuri fantastice pe o insulă pustie * piesa se joacă duminică, 30 aprilie, la Sala Mare, iar bilete pot fi achiziționate de pe site-ul www.blt.ro sau de la agenția teatrală

 

 

 

Duminica aceasta, pe 30 aprilie, Teatrul “Maria Filotti” vă invită la un spectacol pentru toată familia: ”Fantasticele aventuri ale lui Louis de Rougemont (povestite de el însuși)” de Donald Margulies, regia Andrei Huțuleac. În distribuție joacă actorii Ciprian Chiricheș, Nicholas Cațianis, Blanca Doba și Corina Borș.

Textul lui Donald Margulies spune povestea unui aventurier elvețian, pe numele lui Louis de Rougement. La începutul anilor 1900, în Anglia, acesta a scris un bestseller în care relata aventurile pe care le-a trăit timp de 30 de ani ca naufragiat pe o insulă. Cartea a devenit un fenomen, însă, încet, încet, specialiștii au început să chestioneze detalii pe care le scrisese în acel bestseller. Nu după mult timp au aflat că autorul este de fapt un impostor și că toată povestea pe care el o construise era de fapt o invenție. Așa că l-au demascat ca fiind un impostor.

Povestea spectacolului este construită fix pe această canava, în care vedem aventura lui și aflăm ce l-a îndemnat pe el să construiască toată această ficțiune. Și, în final, e un spectacol care se întreabă dacă mai avem nevoie de povești, în ce fel avem nevoie de ele, la ce ne folosesc poveștile, la ce ne folosește fantezia. Am ales acest text deoarece cred cu tărie că e nevoie acum mai mult ca oricând de povești. Poveștile au capacitatea de a pune un pic de ordine în haos. Și nu putem să nu remarcăm că haos este peste tot în jurul nostru”, afirma regizorul Andrei Huțuleac înainte de premiera din toamna anului trecut.

Dincolo de aventurile prin care trece personajul principal, “Naufragiat” este “o poveste care cântă dragoste de teatru”.

Este un spectacol care îți arată cât de frumos și de cald poate fi teatrul dacă e făcut într-un anumit fel. Asta într-o epocă în care și accesul la educație și accesul la cultură sunt limitate și de oamenii care ne conduc, dar și de prejudecata consumatorilor. Prejudecata că teatrul sau educația sau cultura sunt lucruri complicate și sunt pentru cei puțini. (...) Am încercat să oferim publicului șansa de a se reîndrăgosti de un teatru curat, capabil să spună povești coerente, inteligibile și care să emoționeze un spectru cât mai larg de spectatori, indiferent de vârstă sau de nivelul de educație. Îmi place să cred că am reușit să facem un spectacol care le vorbește celor mulți, fără a sacrifica în niciun fel elementul altitudinar care le vorbește celor puțini”, susține regizorul spectacolului.

Din echipa spectacolului fac parte și Maria Nicola (scenograf) și Lucian Moga (light-designer).

Piesa se va juca de la ora 18.00, la Sala Mare. Bilete pot fi achiziționate online, prin intermediul platformei www.blt.ro sau de la Agenția teatrală.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro