Mergi la conţinutul principal
Şansă la grădiniţă pentru 400 de copii din comunităţi defavorizate

Hai la grădiniţă! în anul şcolar 2018 - 2019

• programul oferă 20 de granturi, costând în 1.200 de euro pentru investiţii şi un kit educaţional în valoare de 400 euro • şcolile se pot înscrie în programul Asociaţiei OvidiuRO până pe data de 30 martie

 

Pentru al doilea an consecutiv, Asociaţia OvidiuRo susţine comunităţile defavorizate să înscrie la grădiniţă toţi copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 5 ani care provin din familii sărace. 20 de granturi Hai la grădiniţă! încurajează echipele locale să implementeze soluţii care „fac loc” în grădiniţă tuturor copiilor de vârstă preşcolară din comunitate, pentru anul şcolar 2018 - 2019.

Fiecare şcoală selectată pentru unul din granturile Hai la grădiniţă! va beneficia de un pachet de intervenţii ce cuprinde suma de 1.200 de euro în bani, pe care echipa locală îi va putea folosi aşa cum consideră util pentru a facilita accesul copiilor săraci la grădiniţă şi un kit educaţional în valoare de 400 de euro pus la dispoziţie de OvidiuRo. În plus, cadrele didactice din comunităţile selectate vor participa la sesiuni de formare şi vor fi susţinute să organizeze module educaţionale pe parcursul anului şcolar.

Proiectul se desfăşoară la nivel naţional şi se adresează exclusiv comunităţilor defavorizate, iar pentru a putea participa trebuie îndeplinite două condiţii esenţiale: (1) în comunitate există cel puţin 15 copii care provin din familii sărace şi care nu sunt încă înscrişi la grădiniţă şi (2) directorul şcolii solicită şi obţine acordul inspectoratului şcolar pentru o nouă grupă de grădiniţă. Termenul-limită de completare a formularului de aplicare de către directorul instituţiei de învăţământ este 30 martie 2018.

Anul acesta şcolar, proiectul-pilot Hai la grădiniţă! a susţinut formarea a 12 grupe noi şi înscrierea la grădiniţă pentru prima dată a peste 200 de copii din 12 comunităţi rurale defavorizate din 10 judeţe.

Soluţiile identificate de directorii unităţilor de învăţământ din cele 12 grădiniţe beneficiare au fost variate şi au răspuns nevoii locale - de la renovarea şi mobilarea unei săli deja existente dar iniţial nefuncţionale, cu mobilier adecvat vârstei, până la reabilitarea sobelor din grădiniţe, oferirea gustării zilnice sau construirea primului loc de joacă pentru copiii din comunitate.

Proiectul este susţinut şi în acest an de NN România şi are o valoare totală de 40.000 de euro. Mai multe detalii despre rezultatele proiectului-pilot Hai la grădiniţă! în anul şcolar 2017 – 2018 puteţi citi aici.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro