Mergi la conţinutul principal

Guvernul va reduce cu 20% numarul de posturi din administratia centrala

* premierul Emil Boc si ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, au declarat de mai multe ori in ultimele saptamani, ca suma cheltuielilor cu personalul din administratia publica va fi redusa gradual cu pana la 20% comparativ cu 2008

Guvernul va reduce cu 20% numarul de posturi din administratia publica centrala, reprezentand ministere si agentii guvernamentale, fara ca decizia sa afecteze angajatii din intregul sistem bugetar. "Decizia se refera numai la functionarii din administratia centrala, nu la angajatii din intregul sector bugetar. S-a constatat ca numarul functionarilor din ministere a crescut in ultimii ani foarte mult si s-a decis in Guvern, pe baza discutiilor de miercuri seara din Coalitie, o "rationalizare" a posturilor din administratia centrala", au declarat surse oficiale. Premierul Emil Boc si ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, au declarat de mai multe ori in ultimele saptamani, ca suma cheltuielilor cu personalul din administratia publica va fi redusa gradual cu pana la 20% comparativ cu 2008, prin eliminarea de la bugetare a aproximativ 139.500 posturi vacante din institutiile publice centrale si locale existente la 31 decembrie 2008. Prevederea este inclusa si in programul de guvernare PDL-PSD. Intr-un document transmis sindicatelor de catre Guvern saptamana trecuta se arata ca Executivul intentioneaza ca, in 2009, sa majoreze salariile bugetarilor cu un procent calculat numai in functie de cresterea prognozata a inflatiei, majorare care sa fie acordata din aprilie, cu posibilitatea unei cresteri suplimentare in ultimele 3 luni ale anului, in raport cu productivitatea muncii. Propunerea Guvernului prevede ca ajustarea salariilor in sectorul bugetar sa fie realizata tinand cont numai de cresterea prognozata a preturilor de consum si sa fie aplicata incepand cu trimestrul II al anului 2009, iar in a doua parte a acestui an, in functie de evolutia economiei in primele 9 luni, sa fie asigurata "o crestere salariala corespunzatoare" cu cresterea productivitatii muncii. Fondul de salarii din companiile de stat si castigul salarial mediu brut lunar din bugetele de cheltuieli vor fi limitate, potrivit documentului, la un nivel corelat doar cu cresterea inflatiei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu