Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Guvernul a taiat prima la lapte

La finele anului trecut, Executivul a aprobat un act normativ prin care abroga OUG nr. 29/2000 privind sprijinul acordat producatorilor de lapte. Dupa cum se arata in expunerea de motive, decizia a fost luata pentru a nu se ajunge in situatia de a exista forme paralele de sustinere pentru realizarea aceluiasi obiectiv, in contextul in care, din acest an, sistemul de sustinere financiara a producatorilor agricoli se modifica. Cu alte cuvinte, dupa cum au explicat specialisti din cadrul Ministerului Agriculturii, nu se mai acorda din acest an sprijinul pentru producatorii de lapte in forma in care beneficiarii s-au obisnuit deja, ci va fi inglobat in alte forme de ajutor acordat in sectorul zootehnic.
In acelasi timp, noul act normativ prin care se abroga OUG nr. 29/2000 prevede ca producatorii de lapte care au livrat anul trecut lapte in conditiile prevazute de OUG 29/2000, dar nu si-au incasat toti banii cuveniti, vor primi aceste sume ce vor fi asigurate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii pe anul 2006.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii