Mergi la conţinutul principal

Guvernul Ponta, urecheat de Comisia Europeană

Potrivit reprezentanţilor CE, realizările programului trebuie menţinute, pentru că reprezintă baza pentru continuarea unei creşteri puternice şi echilibrate şi pentru crearea de locuri de muncă. Politici fiscale solide şi continuarea reformelor în cadrul programului vor fi importante în această privinţă, se mai spune în declaraţia CE.
Sprijinită de trei programe consecutive de asistenţă privind balanţa de plăţi, România şi-a corectat dezechilibrele externe şi interne şi a redobândit accesul pe piaţă. Creşterea a fost robustă în ultimii ani, şomajul este în scădere, inflaţia este la minime istorice, iar sectorul financiar a arătat rezistenţă puternică.

Program de asistenţă financiară

Actualul program de asistenţă financiară UE în ceea ce priveşte balanţa de plăţi, convenit în mod oficial în octombrie 2013, se desfăşoară în paralel cu un acord stand-by cu FMI. Programul a fost de tip preventiv şi nu au avut loc trageri de fonduri. Programul a oferit sprijin pentru România în vederea consolidării stabilităţii macroeconomice, fiscale şi financiare şi îmbunătăţirii potenţialului de creştere şi de rezistenţă al economiei. În plus, un accent puternic s-a pus pe consolidarea capacităţii administrative, reforma administraţiei fiscale, îmbunătăţirea managementului finanţelor publice şi a guvernanţei şi restructurarea companiilor de stat.
Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat că reprezentanţii Comisiei Europene nu au ajuns la un acord cu autorităţile române în privinţa Codului Fiscal, dar vor decide în cadrul întâlnirii miniştrilor de Finanţe (Ecofin) din 14 iulie care este stadiul acordului cu România, iar Fondul Monetar Internaţional nu va mai efectua vizita de evaluare luna viitoare pentru că va avea deja concluziile misiunii Comisiei Europene.

Este o abordare normală!

„Pe un un singur punct nu ne-am înţeles: Codul Fiscal. O să fie întâlnirea de la Ecofin din 14 iulie, reuniunea miniştrilor de Finanţe, iar Fondul Monetar Internaţional desigur nu o să vină, pentru că deja are concluziile din partea Comisiei Europene", a precizat Eugen Teodorovici, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii misiunii Comisiei Europene. El a precizat că îngrijorarea Bruxelles-ului se referă la impactul bugetar pe care Codul Fiscal îl va avea, începând cu anul viitor. „Este o abordare normală din partea Comisiei Europene".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro