Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic a anunţat că organizează, miercuri, o dezbatere publică despre structura şi priorităţile proiectului de Buget pe 2016, la întâlnirea de la Palatul Victoria urmând să participe miniştrii, reprezentanţi ai unor ONG-uri şi cetăţeni interesaţi.
Dezbaterea publică are loc miercuri, la Palatul Victoria, între orele 14:00 - 16:00, potrivit unui comunicat de presă al ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic.
"Promovarea principalelor priorităţi sectoriale de investiţii pentru 2016 fiind importantă pentru Guvern, în paralel cu prezentarea, de către Ministrul Finanţelor Publice - Anca Dragu, a structurii generale a Bugetului pentru anul următor, organizatorii au invitat la eveniment şi trei dintre membrii Cabinetului, Ministrul Transporturilor - Dan Costescu, Ministrul Fondurilor Europene - Aura Răducu şi Ministrul Agriculturii - Achim Irimescu, fiind pentru prima dată când membrii Guvernului dialoghează cu cetăţenii în acest format. Selecţia Miniştrilor - invitaţi s-a făcut în raport cu tematica mesajelor primite pe adresa ministerelor cu privire la priorităţile Bugetului pentru 2016", potrivit sursei citate.
Pentru o discuţie cât mai eficientă, reprezentanţii ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic roagă organizaţiile neguvernamentale şi alte categorii de cetăţeni, să transmită până marţi, 8 decembrie 2015, ora 16:00 (prin completarea formularului de înscriere disponibil la adresa https://goo.gl/d5CCgU ce include o secţiune pentru un material-sinteză de cel mult două pagini) propuneri concrete însoţite de argumente cu referire exclusiv la proiectul de buget pe 2016.
Potrivit comunicatului de presă, formatul propus este următorul: 30 de minute - intervenţiile iniţiatorilor proiectului de Buget 2016 respectiv ale miniştrilor prezenţi, o oră şi 30 de minute - sesiune constând în susţinerea punctelor de vedere de către participanţii selectaţi (întrebările care nu beneficiază de prezenţa în sală a celor care le-au formulat, vor fi citite de către organizatori), în limita timpului alocat (3 minute/intervenţie, având în vedere şi pledoaria depusă anterior în scris, urmată de răspunsul aferent din partea Ministrului vizat).
"În cadrul evenimentului o organizaţie/un cetăţean va prezenta un singur punct de vedere/o singură întrebare, eventuale completări putând să fie supuse atenţiei în scris, prin materiale transmise prin e-mail. Orice persoană interesată este invitată să continue/să iniţieze comunicarea cu Ministerul Finanţelor pe Buget 2016 şi separat de această dezbatere. Alături de persoanele care vor avea puncte de vedere transmise prin e-mail şi susţinute în dezbatere, vor putea participa, în limita locurilor disponibile din sală, persoane şi reprezentanţi ai organizaţiilor dar fără intervenţii, în scopul informării. Declaraţii/interviuri cu presa se vor putea realiza după eveniment, în afara spaţiului dezbaterii publice. În funcţie de interesul manifestat pentru eveniment, organizatorii iau în considerare transmiterea live a dezbaterii prin internet, astfel încât să oferim posibilitatea cât mai multor grupuri interesate, mai ales din afara Bucureştiului şi chiar din afara ţării, să participe la această importantă temă naţională", se mai arată în comunicat.