Mergi la conţinutul principal

Guvernul Dăncilă a adus modificări Codului Administrativ în favoarea UDMR

* la o săptămână după aprobarea prin ordonanță de urgență a Codului administrativ, dar care nu a fost publicat în Monitorul Oficial, Guvernul Viorica Dăncilă a venit cu câteva modificări * potrivit presei centrale, acestea se referă, printre altele, la faptul că autoritățile locale pot decide prin hotărâri de consiliu, utilizarea limbii minorităților în unitățile administrativ teritoriale, chiar și dacă nu este atinsă ponderea de 20% de reprezentare

 

 

Codul Administrativ care fusese deja aprobat săptămâna trecută prin ordonanță de urgență de Guvernul Viorica Dăncilă a fost modificat de Executiv cu câteva prevederi în favoarea minorităților naționale. OUG nu fusese publicată încă în Monitorul Oficial, iar în ședința de miercuri, Executivul a reintrodus-o pe ordinea de zi pentru a veni cu câteva adăugiri. Potrivit presei centrale, printre altele, una dintre noutăți se referă la faptul că autoritățile locale pot decide, prin hotărâri de consiliu, utilizarea limbii minorităților în unitățile administrativ teritoriale, chiar și în cazul în care nu este atinsă ponderea de peste 20% de reprezentare. După cum precizează Hotnews.ro decizia vine la o zi după ce liderul UDMR, Kelemen Hunor, a avut o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă. Aceeași sursă mai punctează că o altă modificare vizează înlocuirea sintagmei în forma „bilingv” cu sintagma „în limba română și în limba minorităților”, în cazul în care în comunitate trăiesc mai multe minorități.

De asemenea, au fost efectuate modificări pentru clarificarea procedurii legate de trecerea unui bun din domeniul public al statului în cel al unităților administrativ teritoriale. Ministerele pot iniția actul normativ pentru procedura mutării bunului respectiv din domeniul public în cel al unităților administrativ teritoriale.

O altă modificare are menirea de a clarifica statutul secretarului general al Guvernului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro