Mergi la conţinutul principal

Guvernul Ciucă și amintirile din era USL

* Cătălin Boboc, secretar de stat interimar la Ministerul Muncii, a afirmat recent faptul că PNL nu avea altă opțiune decât plecarea acasă sau continuarea guvernării, fie chiar și alături de social-democrați *  fost co-președinte USL Brăila pe vremea când a avut loc alianța dintre liberali și PSD-iști, Boboc a punctat că, în opinia sa, situația actuală nu seamănă în totalitate și că PNL nu va ieși la fel de șifonat la final

 

Liberalul Cătălin Boboc, secretar de stat interimar la Ministerul Muncii, a vorbit recent despre situația dificilă din punct de vedere politic cu care se confruntă în prezent PNL-iștii, în contextul formării Guvernului Nicolae Ciucă. Având în vedere că acesta a fost co-președinte al Uniunii Social Liberale (USL) Brăila pe vremea când membrii PSD, PNL și PC își dăduseră mâna pentru a ”scăpa țara de președintele Traian Băsescu și de PDL”, am dorit să vedem cum se regăsește Boboc în actuala structură de guvernământ. Fostul senator a precizat că din păcate nu exista altă soluție pentru PNL decât colaborarea cu PSD sau plecarea acasă.

”Cred că pentru Partidul Național Liberal, în momentul acesta, erau doar două varinate: fie își lua jucăriile și pleca, și spunea ceva de maniera «e în regulă, nu mai e treaba noastră, descurcați-vă, găsiți cine, cum, ce fel, majorități. Poate PSD cu AUR, cumva»... dar abordarea asta: «nu mai e treaba noastră». Fie varianta pe care a ales-o. Când tu ești la guvernare, când știi care sunt problemele, ești obligat să cauți soluții. Și viața, știți cum e, nu întotdeauna îți dă soluțiile alea pe care ți le dorești tu, pe care le visezi tu noaptea. Că la final trebuie să iei pixul în mână și să calculezi. Guvernele se instalează sau cad cu votul din Parlament. Și atunci e simplu: iei pixul în mână și numeri. PNL atât, ăla atât, celălalt atât”, a declarat Boboc, cu precizarea că la acest calcul s-a ținut cont și de liberalii nemulțumiți după alegerile interne, al căror vot era nesigur.

Și atunci, știți cum e.. îți convine, nu îți convine... altă soluție nu ai. Iar oamenii pe de o parte vin și ne spun: faceți ceva! Terminați cu criza asta mai repede, închideți odată că nu mai avem nervi să suportăm. Și ăsta e adevărul. Eu vă spun că nici eu dinăuntru, nici noi din interior nu mai avem nervi. Toată ziua se fac discuții, negocieri, se fac guverne, se desfac guverne. Dar țara asta are și ea nevoie să știe un drum. Bun, prost? Și ești pus în această situație. (...)Treaba PNL în guvernul ăsta va fi să mențină acest echilibru. Adică să nu facem, spre exemplu, creșteri din astea de venituri, fără să avem și o bază, o temelie”, a continuat Boboc.

Liberalul a dorit să sublinieze că a trăit perioada când USL s-a rupt în cele din urmă și când oamenii au criticat dur PNL pentru deciziile luate, însă din punctul său de vedere situația actuală nu seamănă în totalitate. Sursa citată a explicat că atunci era o alianță, iar liberalii au învățat din eșecul cunoscut la vremea respectivă și nu vor repeta greșelile. Mai mult, acum vor avea premierul și ”amprenta liberală din actualul Executiv va fi mai pregnantă decât atunci”, a ținut să sublinieze Boboc.

Și atunci a fost, ca și acum, o variantă de compromis. Ne aducem aminte cu toții, aveam problema numită Băsescu în țara asta și am zis hai să facem ce om face, dar să încheiem acest capitol. Am făcut acea alianță atunci. Nu a fost foarte profitabilă pentru PNL. Ne-a costat. Dar poate că am învățat din asta. Acum vorbim despre o majoritate de guvernare. O majoritate care să susțină un guvern”, a conchis acesta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu