Mergi la conţinutul principal

Guvernul catalan sfidează în continuare Madridul

Preşedintele catalan, Artur Mas, a sfidat din nou Madridul, semnând un decret prin care înfiinţează o comisie electorală însărcinată cu supervizarea organizării referendumului de autodeterminare, o consultare pe care Guvernul spaniol o apreciază ca fiind anticonstituţională. Acest decret este semnat în contextul în care Tribunalul constituţional din Madrid a "suspendat" luni legea şi decretul privind organizarea unui referendum de autodeterminare pe 9 noiembrie.
Cu toate că referendumul este "consultativ", Guvernul conservatorului Mariano Rajoy consideră că este anticonstituţional şi intenţionează să-l interzică. Guvernul de la Madrid a sesizat Tribunal constituţional care, în aşteptarea examinării fondului legii, l-a suspendat. Prin urmare, potrivit celor care se opun referendumului, orice act preparatoriu, precum înfiinţarea acestei comisii electorale, afundă şi mai mult Guvernul catalan în ilegalitate.
Artur Mas a trimis semnale contradictorii, decizând astfel marţi să suspende campania oficială pentru referendumul care ar putea fi ilegal.
Serviciile juridice ale statului analizează noua măsură pentru a hotărî dacă "aceasta se încadrează în sistemul" juridic, a declarat delegata Guvernului central în regiune, María Llanos de Luna.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro