Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Guvernul a aminat cu un an preluarea de catre MFP a controlului platii CAS

Guvernul a aminat cu un an, pina la 1 ianuarie 2007, preluarea de catre Ministerul Finantelor Publice (MFP) a controlului si solutionarii contestatiilor privind creantele bugetare reprezentind contributiile de asigurari sociale si de sanatate, datorate de persoanele fizice.
Initial era prevazut ca preluarea acestor atributii de catre Ministerul Finantelor se va realiza de la 1 ianuarie 2006.
Potrivit ordonantei Guvernului 200/2005, aprobata la finele anului trecut, pentru creantele bugetare reprezentind contributii sociale datorate pina la data de 1 ianuarie 2007, procedurile de colectare a datoriilor aflate in derulare, vor fi continuate de Ministerul Finantelor, prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).
In prezent, aceste activitati sint derulate de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, respectiv Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale si Ministerul Sanatatii, prin intermediul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.
Aceasta institutie va finaliza activitatea de control pina la 15 decembrie 2006.
Colectarea contributiilor pentru asigurari sociale datorate de persoanele fizice a trecut, la inceputul anului trecut, in atributiile ANAF.
Pina in 2005, contributiile de asigurari sociale (pensii), contributia de asigurari pentru somaj, contributia pentru asigurari sociale de sanatate si contributia de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale au fost colectate de o serie de institutii, cum ar fi Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
Normele de aplicare a acestei ordonante vor fi aprobate prin hotarire de Guvern pina la 30 octombrie 2006.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii