Mergi la conţinutul principal

Gunoaie și noroaie, pe Aleea Lalelelor din Obor

* locatarii blocurilor din zonă se plâng că tomberoanele dintr-un așa-zis modul pentru colectarea selectivă a deșeurilor au ajuns un adevărat focar de infecție * în plus, acestea sunt amplasate pe un teren neamenajat, unde se fac noroaie până la gleznă, după fiecare ploaie

 

 

 

Un modul pentru colectarea așa-zis selectivă a deșeurilor îi exasperează pe locatarii unui bloc din cartierul Obor. Aceștia se plâng că tomberoanele care, de fapt, au ajuns adevărate focare de infecție, sunt amplasate prea aproape de ferestrele lor, pe un teren neamenajat și plin de noroaie. ”Ușile nu mai stau închise permanent, așa cum ar fi normal, iar gunoaiele se aruncă de-a valma și în interiorul tomberoanelor și pe lângă acestea. E un adevărat dezastru ecologic ce se întâmplă aici, vara nu putem sta cu ferestrele deschise din cauza mirosului. Acum, iarna, miroase mai puțin, dar problema e că trebuie să ne încălțăm cu cizme ca să ducem gunoiul, din cauza noroaielor. Astă vară, în luna august, când a fost primarul pe aici, l-am rugat să mute tomberoanele astea într-un loc amenajat, asfaltat, situat mai departe de ferestrele noastre. N-ar mai fi nici miros și n-ar mai trebui nici să mergem prin noroaie. Spațiu ar exista, fiindcă s-a amenajat recent o parcare în zona blocului. Primarul a promis atunci, în august, că în maxim două săptămâni se rezolvă problema. Uite că suntem în luna ianuarie și nu s-a rezolvat nimic”, ne-a spus Ionuț P., unul dintre locatarii blocului O5, de pe Aleea Lalelelor din cartierul Obor.

O altă nemulțumire a locatarilor este că, atunci când s-a amenajat parcarea de lângă bloc, s-a intervenit și asupra trotuarelor, însă acestea au rămas neterminate, în sensul că s-au schimbat bordurile, s-a turnat un strat de beton, însă nu a mai fost pus și ultimul strat de asfalt, pentru a se ajunge la nivelul bordurilor, astfel că în adâncitura rămasă, de 2 - 3 centimetri, apa băltește ca într-o cadă, după fiecare ploaie. ”Invităm responsabilii de la Primărie să meargă ei pe aceste trotuare, să le intre apa în pantofi cum ne intră nouă. Au trecut câteva luni de când stau trotuarele astea așa și nu se sinchisește nimeni să vină să termine treaba”, ne-au mai spus cetățenii nemulțumiți.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro