Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grupul "Suez" vrea sa participe la licitatia pentru concesionarea termoficarii

Grupul francez de utilitati "Suez" si-a manifestat disponibilitatea de a depune oferta in eventualitatea in care municipalitatea va scoate la concesionare serviciul de termoficare. Delegatia franceza a fost prezenta zilele trecute la Braila, pentru a face o evaluare a potentialului afacerii, ocazie cu care au avut discutii atit cu conducerea operatorului local de termoficare - SC "CET" cit si cu reprezentantii municipalitatii. "Am avut o intilnire cu primarul municipiului si ne-am prezentat intentia de a oferta o solutie tehnico-financiara, daca va fi scos la licitatie de concesionare sistemul local de termoficare. Primarul a fost deschis propunerii noastre si a explicat ca se lucreaza la elaborarea documentatiei referitoare la conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un investitor pentru a participa la licitatie precum si cu privire la anularea concesiunii existente deja pentru societatea “CET”. Intreaga documentatie, asa cum este legal, va fi supusa analizei Consiliului Local Municipal si asteptam anuntul de licitatie", ne-a declarat Vasile Muntenita, directorul comercial al reprezentantei in Romania a Grupului "Suez".
De mentionat este ca municipalitatea a organizat inca din 2006 o licitatie prin intermediul careia a scos la concesionare serviciul de termoficare, la acea vreme adjudecatar fiind SC "CET" SA, contraofertant fiind "Enet" SA, care asigura serviciul de termoficare in orasul Focsani.
In plus, Muntenita a explicat ca in timpul celor 2 zile cit au fost prezenti in oras, membrii delegatiei au solicitat informatii publice cu privire la situatia actuala a sistemului local de termoficare si au facut o serie de masuratori privind pierderile de energie termica pentru a putea astfel evalua oportunitatea unei investitii.
Surse din cadrul Primariei au explicat ca se doreste ca anuntul de licitatie sa fie publicat pina la alegerile locale, pentru ca deja, in afara de "Suez", mai exista si alti potentiali investitori care s-au aratat interesati de afacere.
Grupul de utilitati "Suez" asigura servicii de specialitate pentru 200 milioane de clienti casnici, 3.000 de municipalitati si 500.000 de clienti industriali. Compania este listata pe bursele din Bruxelles, Luxembourg, Paris New York si Zurich, iar in 2006 a inregistrat venituri de peste 44,3 miliarde dolari, din care aproape 90% din afacerile derulate in Europa si America de Nord.
Important de mentionat este ca "Gas de France", compania publica franceza a fuzionat recent cu grupul privat "Suez", tranzactie evaluata la circa 40 de miliarde de dolari, in urma careia a rezultat cel de-al doilea mare furnizor de utilitati din lume.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii