Mergi la conţinutul principal

Grupul norvegian "Aker ASA", pierderi de 154,1 milioane dolari

Grupul industrial "Aker ASA", din Norvegia, a raportat in trimestrul al treilea pierderi de 1,07 miliarde coroane norvegiene (154,1 milioane dolari), comparativ cu un profit net de 200 milioane coroane (28,7 milioane dolari) in intervalul similar din 2007. Totodata, presedintele si directorul general au anuntat ca vor demisiona pina la sfirsitul anului.
Actualul presedinte, Leif-Arne Langoy, va fi inlocuit de Kjell Inge Roekke, cel mai important actionar al grupului.
Valoarea activelor "Aker ASA" a coborit la 25,6 miliarde de coroane (3,67 miliarde dolari), comparativ cu 33,3 miliarde coroane (4,77 miliarde dolari) la finele trimestrului al treilea din 2007.
"Situatia financiara a "Aker" ramine solida, in pofida situatiei de pe piata", a precizat conducerea grupului. Cel mai important activ al "Aker" este reprezentat de o participatie de 40% la compania "Aker Solutions" care ofera servicii de inginerie si constructii. "Economia mondiala se confrunta cu cele mai profunde schimbari din ultimele generatii. Acesta situatie ar putea afecta pietele pe care activeaza companiile "Aker" pe termen scurt si mediu", se arata intr-un comunicat al grupului.
In Romania, "Aker ASA" are o participatie minoritara la compania "Aker Yards", care detine prin subsidiara "Aker Brattvaag", 70% din actiunile santierelor navale din Braila si Tulcea.
"Aker Yards" s-a desprins din grupul "Aker ASA" in 2007, dupa ce pachetul majoritar a fost achizitionat de coreeni de la STX.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

Obiectiv Vocea Brailei 2022

Continutul acestui site este proprietatea SC Double P Media SRL. Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul SC Double P Media SRL

Analiza WEB