Grupul Alcoolicilor Anonimi Brăila sare în ajutorul oamenilor bolnavi | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Grupul Alcoolicilor Anonimi Brăila sare în ajutorul oamenilor bolnavi

acest grup s-a redeschis în anul 2017, la acest moment în grup fiind 6 persoane, atât bărbaţi, cât şi femei, care au recunoscut că au o problemă şi au decis să “lupte” • Ştefan, iniţiatorul grupului, ne-a declarat că îi aşteapă la întâlnirile săptămânale, care au loc într-un spaţiu de la Biserica Catolică, pe toţi brăilenii care vor să se vindece de boala alcoolismului • chiar el ne-a spus că a avut perioade de abstinenţă, însă şi recăderi, dar a decis să nu se lase învins de alcool • sâmbătă, la ora 12, este programată o întâlnire importantă cu participarea unor persoane din ţară cu peste 20 de ani de abstinenţă

 

Decişi să lupte cu boala alcoolismului. Grupul Alcoolicilor Anonimi funcţionează la Brăila şi îi aşteaptă alături pe toţi cei care au devenit conştienţi de problema avută şi vor să lupte, tocmai pentru a putea duce o viaţă normală. Întâlniri săptămânale au loc, vinerea, într-un spaţiu pus la dispoziţie în mod gratuit la Biserica Catolică. Sâmbătă, 12 ianuarie, o întâlnire importantă este programată începând cu ora 12.00, fiind invitaţi medici specialişti şi persoane din alte judeţe cu zeci de ani de abstinenţă, printre aceştia fiind un bucureştean care de 21 de ani reuşeşte să spună “Nu alcool!”.

Iniţiatorul Grupului Alcoolicilor Anonimi de la Brăila, Ştefan, a luat decizia de a ne împărtăşi din experienţele trăite, atât de el cât şi de ceilalţi membri ai grupului, încercând să îi determine pe oamenii care au această boală a alcoolismului să se alăture grupului. Acest grup s-a redeschis în anul 2017, la acest moment în grup fiind 6 persoane, atât bărbaţi, cât şi femei, care au recunoscut că au o problemă şi au decis să “lupte”. Membrii grupului se întâlnesc săptămânal şi vorbesc deschis despre această boală care multora le-a provocat probleme fie în familie, fie la serviciu. Chiar Ştefan ne-a spus că a avut perioade de abstinenţă, însă şi recăderi, dar a decis să nu se lase învins de alcool. Bărbatul ne-a spus că nu mai consumă alcool, de mai mult timp, asta după ce în jurul vârstei de 40 de ani a devenit conştient de boala pe care o are. Anturajul l-a atras în această cursă a alcoolului şi ulterior a constatat că nu se poate opri. Înţelegând că are o problemă, el a început să caute ajutor, ajungând chiar la Bucureşti şi participând la un program experimental, reuşind să învingă. Acum vrea să îi ajute şi pe alţii.

Este de înţeles de ce alcoolicii din acest grup doresc să rămână anonimi: reacţiile celor din exterior, care nu înţeleg că alcoolismul este totuşi o boală, pot fi dure şi îi pot determina să cadă din nou în prăpastie. Printre cei 6 membri sunt şi femei, acestea având puterea de a recunoaşte că au o problemă cu alcoolul. Totuşi, sunt două persoane care sunt abstinente de 9 ani. Se tem, într-adevăr, că se pot reapuca de băut. “Am stat abstinent un an, altă dată 6 ani. Alcoolismul este incapacitatea de a controla băutul. După perioada de abstinenţă de 6 ani, un pahar de bere fără alcool avea să mă determine să beau din nou. Îmi stătea gândul numai la alcool, nu mă puteam opri. I-am cunoscut pe cei de la Alcoolicii Anonimi şi am reuşit să mă las. Acum am un an de când nu am mai băut. Se poate trata această boală, dar fiecare trebuie să conştientizeze. Acceptarea este primul pas. Dacă ajungi pe fundul sacului, îţi dai seama că ai o problemă”, a spus coordonatorul grupului.

Unii dintre membrii grupului s-au plâns că alcoolul le-a dat viaţa peste cap, unii dintre ei urcând băuţi la volan şi fiind lăsaţi fără permis, ba chiar fiind implicaţi în procese ajunse pe rolul instanţelor de judecată şi care îi termină psihic. Astfel de experienţe îi fac să devină totuşi conştienţi de boală.

Astfel de grupuri ale Alcoolicilor Anonimi funcţionează în întreaga ţară, membrii grupului de la Brăila organizând şi întâlniri cu cei din alte judeţe mai apropiate.

Reprezentanţii acestui grup au vorbit despre efectele alcoolismului: Alcoolul îţi distruge celulele nervoase, acestea nu se pot reface; provoacă boli grave, cum ar fi ciroza hepatică. Cel mai important mesaj: “Nu te lăsa învins de alcool!”

Brăilenii care vor să se alăture acestui grup şi să scape de alcoolism pot intra în legătură cu iniţiatorul grupului, Ştefan, pe care îl pot contacta la nr. de telefon 0729.157.633.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro