Modernizarea străzii Griviţei, pe tronsonul cuprins între străzile Carantinei şi G-ral Eremia Grigorescu, s-a finalizat, inclusiv cu executarea marcajelor rutiere şi plantarea arbuştilor ornamentali pe spaţiul verde din faţa curţilor. De două zile, pe tronsonul respectiv circulaţia auto se poate desfăşura fără restricţii. Şoferii se pot bucura acum de un carosabil larg, cu două benzi pe ambele sensuri. Din păcate, banda I deja este ocupată aproape în permanenţă de maşinile parcate de riverani. O altă problemă întâmpinată, ieri, de şoferii care circulau pe Griviţei era provocată de semafoarele încă nefuncţionale din intersecţia cu Calea Galaţi. Fiindcă acestea nu erau pornite, încadrarea în trafic pe Calea Galaţi era anevoioasă şi necesita multă răbdare din partea conducătorilor auto care se aflau sub incidenţa indicatorului "Stop". Primarul Aurel Simionescu ne-a declarat că a dat dispoziţie ca semaforul respectiv să fie repornit cât mai repede posibil, însă operaţiunea se dovedeşte destul de complicată. "Trebuie restabilită alimentarea cu energie electrică. Eu sper ca până luni, 25 aprilie, problema să fie rezolvată", ne-a declarat Simionescu.
În ceea ce priveşte tronsonul cuprins între Str. G-ral Eremia Grigorescu şi Str. 1 Decembrie 1918, lucrările sunt destul de avansate, în sensul că s-a finalizat schimbarea conductelor de apă, gaze şi canalizare, iar în prezent a început lucrul la fundaţia părţii carosabile. Dacă iniţial se spera ca, până la Paşte, să se poată relua circulaţia auto şi pe acest tronson, primarul promite acum că lucrările de asfaltare vor fi gata până pe 20 mai, cel târziu.
Reamintim că modernizarea străzii Griviţei, pe toată lungimea sa, de la Str. Carantinei până la Calea Călăraşilor, trebuie finalizată până în luna septembrie a acestui an. Investiţia pentru întregul proiect se ridică la opt milioane de euro, fiind acoperită în mare măsură din fonduri europene. Lucrările sunt executate de firma "Tehnologica Radion" Bucureşti.