Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gripa aviara de oras

Noua serie din "Gripa aviara se intoarce", a treia in Romania, s-a lansat cu succes la orase si sate din aproape jumatate de tara, spre deosebire de primele doua serii, care au "rulat" cu precadere in zona rurala din estul tarii. Contaminarea s-a facut in cel mai pur stil romanesc, "gratie" unor patroni de prin Brasov, care au preferat sa livreze sute de mii de oratanii infestate populatiei, in loc sa le incinereze, asa cum ar fi trebuit. La succesul extraordinar al infestarii generale au contribuit si responsabilii din domeniul sanitar-veterinar, care i-au lasat pe "actorii" principali sa joace dupa cum i-a dus mintea - intr-un mod cu totul iresponsabil sau chiar criminal.
Acum, gripa aviara s-a intins cu repeziciune de la poalele Timpei pina in Capitala. Carantina, evacuari, interdictii, confiscari de pui de prin magazine, incinerari, dezinfectii, oameni in alb cu masti pe fete, politisti, jandarmi, scandal, televiziuni - ce mai, un adevarat succes de casa! Peste toate, discutii, controverse, pareri, initiative. Una dintre initiativele actualei puteri se refera la interzicerea cresterii pasarilor in orasele din Romania, motivatia fiind cit se poate de simpla: la oras nu trebuie sa se creasca animale in gospodarii. Asa ar fi normal si civilizat. Ar fi o masura cit se poate de fireasca, mai ales in contextul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana. Aceasta pentru ca, daca e sa comparam un pic lucrurile, in orasele din UE nimeni nu creste gaini, rate, curcani si alte zburatoare. La noi, se cresc in orase nu doar pasari, dar si porci, oi sau chiar vaci si cai. Si nu doar prin curti, ci uneori chiar si printre blocuri. Prin lumea civilizata, a sacrifica animalul in propria batatura este nu doar ilegal, ci de-a dreptul o barbarie. La noi, animalele se taie nu doar in curte, ci si in fata curtii sau chiar in curtea blocului. Normal ca sintem priviti cam ca niste salbatici, atunci cind europenii afla despre toate aceste practici de pe aici, considerate, de unii dintre noi, total aiurea, traditii.
Prin urmare, asa cum spuneam, interzicerea cresterii animalelor domestice de orice fel, nu doar a pasarilor, in marile orase ar fi o masura cit se poate de normala, cu care eu unul sint perfect de acord. Dar cu o singura conditie: ca marile orase sa arate, totusi, a orase. Pentru ca strazile acelea prapadite din Bucuresti, unde a aparut acum gripa aviara, numai a zona de mare oras nu arata, daramite de Capitala! Pentru ca "ulitele" de prin Chercea, care nici acum nu au apa curenta, canalizare si nici macar asfalt, numai a oras nu par! Pentru ca periferiile din Brailita, Radu Negru sau coclaurile si salbaticia din Lacu Dulce ori Catanga pot fi numite oricum, dar in nici un caz parti dintr-un mare municipiu resedinta de judet. Si ca aceste zone din Braila sint o groaza de alte cartiere prin marile orase din tara asta. Sa se interzica cresterea animalelor in zonele urbane, dar in acelasi timp sa fie transformate macar municipiile in zone cu adevarat urbane! Pentru ca, intr-o zona care arata ca la tara, nu-i poti cere omului sa se creada in UE. Mai ales cu burta goala.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii