Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gripa aviara a aparut si in Cehia

Cehia a anuntat, luni, primul sau caz de infectare cu virusul H5 al gripei aviare la o lebada salbatica, existind temeri ca acesta ar putea apartine subtipului H5N1, transmite AFP.
Virusul a fost identificat la o lebada gasita moarta la inceputul saptaminii trecute, la Hluboka Nad Vltavu, localitate situata la 150 de kilometri sud de Praga, potrivit sefului serviciilor veterinare, Milan Malena.
"Avem suspiciuni in legatura cu prezenta virusului de tip H5N1. Acestea vor fi confirmate sau infirmate pina miercuri", a declarat ministrul Agriculturii, Jan Mladek, in cursul unei conferinte de presa care a avut loc la Praga. El a adaugat ca mostre prelevate de la pasarea gasita moarta au fost deja trimise la laboratoarele britanice.
Autoritatile din Cehia adoptasera, in ultimele saptamini, o serie de masuri de prevenire a aparitiei gripei aviare, in conditiile in care toate statele vecine - Austria, Slovacia, Germania si Polonia - au identificat, deja, prezenta virusului de tip H5N1.Prezenta gripei a fost deja confirmata la pasarile din 45 de tari din Asia, Europa si Africa. Peste o suta de persoane din opt tari au murit dupa ce au fost infectate cu virusul patogen al gripei aviare de tip H5N1.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii