Mergi la conţinutul principal

Gripa în scădere, virozele nu

• în ultimele săptămâni, la Brăila au fost raportate mai puține cazuri de gripă, însă numărul virozelor și pneumoniilor se menține ridicat • la fel și numărul internărilor

 

 

Mai puține cazuri de gripă, odată cu creșterea temperaturilor. Astfel, dacă în săptămâna14-22 ianuarie  medicii au confirmat 20 de cazuri de gripă, dar și peste 400 de infecții acute ale căilor respiratorii (IACRS) și pneumonii, în același interval din februarie, situația a arătat ceva mai bine. Totuși, numărul virozelor și pneumoniilor încă se menține ridicat, la fel și numărul cazurilor spitalizate. ”La nivelul județului Brăila, în raportarea făcută în data 20.02.2024 pentru săptămâna precedentă, au fost 4 cazuri de gripă, din care 3 internări, 328 cazuri de infecții acute de căi respiratorii superioare, din care 18 internări și 147 de cazuri de pneumonii, din care 48 de internări”, ne-a precizat directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină.

Amintim că, la nivel național, din cauza confirmării unui număr mare de pacienți cu gripă, în data de 1 februarie, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat stare de alertă epidemiologică.

După cum știți imunizarea antigripală se poate realiza atât în farmacii, cât și la medicul de familie. Până acum, la Brăila au reușit să se acrediteze la Ministerul Sănătății, pentru a putea asigura administrarea serurilor antigripale, 15 farmacii, majoritatea din municipiu. Lista unităților unde se desfășoară vaccinarea împotriva gripei sezoniere este publicată pe site-ul Ministerului Sănătății, la rubrica Pacienți/Farmacii și drogherii/tabel farmacii vaccinare și pe site-ul Colegiului Farmaciștilor din România, respectiv www.colegfarm, precum și pe site-ul www.serviciifarmaceutice.ro .

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro