Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Greva generala a functionarilor publici, aminata pentru a doua oara

Termenul initial alocat procedurilor de negocieri intre sindicatele functionarilor publici si Guvern a expirat, iar partile au convenit prelungirea acestuia cu cel putin o saptamina. Asta pentru ca partenerii de dialog social nu au ajuns inca la un acord in ceea ce priveste subiectul fierbinte al discutiilor - cresteri salariale - dar ambele parti spera in gasirea unei solutii. Dupa cum a explicat presedintele filialei locale a Aliantei Federative a Sindicatelor Functionarilor Publici "Sed Lex", Petre Latiu, oferta la acest capitol a Guvernului nu este multumitoare: "in ceea ce priveste revendicarea legata de majorarea salariilor, Executivul a venit cu o oferta care vizeaza acordarea unui procent de 4 puncte in februarie 2006 si inca 5% in octombrie. Aceasta oferta nu este multumitoare. Legat de celelalte revendicari formulate de Alianta «Sed Lex», din discutiile purtate cu cei din conducerea organizatiei, se pare ca problemele nu sint atit de mari ca cele pentru majorari salariale", ne-a declarat sursa citata precizind ca toate aceste aspecte vor fi puse in discutie in cadrul Consiliului National al Aliantei "Sed Lex" programat pentru data de 8 decembrie. "Daca profesorii au facut greva, timp de 3 saptamini, si urmeaza sa recupereze, o astfel de miscare de protest in cazul functionarilor publici ar avea efecte negative mult mai accentuate, intrucit discutam despre plati care se fac prin trezorerie si blocarea unor activitati in cadrul institutiilor statului. Ce vreau sa se inteleaga este ca la Consiliul National al Aliantei «Sed Lex» vor fi analizate cu atentie variantele de lucru si se va stabili concret strategia in ceea ce priveste actiunile viitoare", a mai spus Latiu.
Important de mentionat este ca, dupa o greva de avertisment de doua ore, in cursul zilei de 16 noiembrie, Consiliul Director al Aliantei Federative a Sindicatelor Functionarilor Publici "Sed Lex" a decis suspendarea pina la finele lunii a declansarii grevei generale anuntata pentru data de 17 noiembrie. Asta pentru ca reprezentantii sindicalistilor incepusera la acea vreme negocierile cu Guvernul privind conditiile in care functionarii publici ar fi fost dispusi sa renunte la declansarea miscarii de protest.
Reamintim ca principalele solicitari ale protestatarilor se refera la cresterea salariului de baza cu 50% atit pentru functionarii publici, cit si pentru personalul contractual, elaborarea legii privind sistemul unitar de salarizare in sistem, instituirea sistemului tip cariera pentru functionarii publici, incheierea acordurilor cu autoritatile publice, a acordurilor privind raporturile de serviciu ale functionarilor publici si, nu in ultimul rind, modificarea Legii nr. 188/1999 privind statutul functionarilor publici. Din filiala locala a Aliantei Federative a Sindicatelor Functionarilor
Publici "Sed Lex", fac parte Sindicatul Salariatilor din Finantele Publice, Sindicatul Liber al Salariatilor din Directia Judeteana de Statistica si Sindicatul Liber al Casei Judetene de Pensii si Directia de Munca.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii