Mergi la conţinutul principal

Greva foamei în faţa Tribunalului Brăila

* un bărbat a decis să îşi strige nemulţumirile şi a intrat în greva foamei, vineri, în jurul orei 14.00, după ce i s-a prelungit ordinul de protecţie emis anterior * bărbatul a spus că el este în proces de divorţ cu fosta soţie, copilul de 8 ani fiindu-i încredinţat lui * reclamantul Ţăranu Constantin Cătălin spune că la prima instanţă s-a respins cererea, însă la Tribunalul Brăila, prin decizia judecătoarei Boldeanu, s-a soluţionat apelul şi s-a prelungit ordinul de protecţie cu încă 6 luni * bărbatul susţine că este nevinovat şi că nu şi-a agresat soţia, astfel că nu înţelege de ce s-a luat această decizie

 

 

 

Un brăilean a intrat în greva foamei, chiar în faţa Tribunalului Brăila. Vineri, de la ora 14.00, bărbatul a decis să protesteze, nemulţumit că la decizia judecătoarei Boldeanu i s-a prelungit ordinul de protecţie, cu încă 6 luni, fiind obligat să stea la distanţă de fosta soţie, dar şi de locuinţa din care a fost evacuat anterior, când s-a emis prima dată ordin de protecţie. Reclamantul Ţăranu Constantin Cătălin susţine că fosta soţie cu care se află în proces de divorţ a spus că a agresat-o, ceea ce a  dus la emitere ordinului de protecţie, însă bărbatul a spus că el nu a bătut-o şi că totul este fabricat.

Ieri, bărbatul era în grevă în faţa instanţei şi a stat de vorbă cu jurnaliştii, povestind cu ce se confruntă de un an şi jumătate. „Mi-a dat încă 6 luni ordin de protecţie, s-a făcut deja un an, acum mi-a dat încă 6 luni. Eu nu am făcut nimic, nu am încălcat ordinul dinainte. Am băgat divorţ de soţie, mi-a făcut o înscenare, este dosar la poliţie, a spus că am sărit eu şi am bătut-o pe ea şi pe copil, ea are un copil dintr-o altă relaţie, eu l-am crescut de la un an, copilul a făcut 16 ani. Eu am hotărât să pun capăt acestei relaţii. Acum mi-a dat încă 6 luni ordin de protecţie, fără să fiu vinovat. Am zis că o să fie bine. Am băgat divorţ, suntem în proces, în apel. Am un copil cu ea de 8 ani, mi s-a încredinţat mie copilul , ea a fost pusă să plătească pensie alimentară. Şi îmi face încontinuu ordin de protecţie, ca să nu pot intra în casă, mi-a dat evacuare la primul ordin. Mi-a mai dat unul, s-a făcut un an, acum altul, deşi nu am făcut nimic, nu am încălcat în vreun fel.

A fost o instanţă pe 15, s-a respins, a mai fost una pe 23, i-a respins-o. A făcut apel pe 24  martie, acelaşi proces de trei ori, a treia oară mi s-a dat ordin de protecţie, încă 6 luni. Dar nu este posibil aşa ceva, dacă am făcut ceva trebuia să mă închidă.

Copilul este la mine, la domiciliul meu. Eu am plecat de un an şi ceva. Am plecat cu copilul, fără să iau ceva din casă. A rămas soţia acolo. Aveam 600 de porumbei călători, eram columbofil, zburau, eram locul doi pe Brăila. Aveam câini caucazieni, eram crescător de câini, de porci, aveam fermă, aveam 200 de păsări.

Am stat la părinţi în perioada asta. Copilul merge la şcoală, este clasa a II-a, învaţă bine, este şi la pregătire. Face şi sport, sunt mulţumit de el. Instanţa mi-a încredinţat mie copilul. Acum suntem în apel, pe 15 luna viitoare s-a amânat”, a spus bărbatul aflat în grevă.

În zonă au fost poliţiştii şi au stat de vorbă cu bărbatul, s-au comportat foarte bine cu el, potrivit unor martori, încercând să îi afle nemulţumirile. Au fost şi jandarmii, dar şi un echipaj de la Ambulanţă, pentru a vedea dacă bărbatul este în regulă.

Reclamantul  Ţăranu Constantin Cătălin a spus că va sta acolo şi peste noapte, fiind decis să continue greva foamei cât va fi nevoie.

Am cerut detalii şi la Tribunalul Brăila, iar purtătorul de cuvânt al instituţiei, expert Streche Georgiana, ne-a declarat următoarele: „S-a soluţionat apelul, dar dumnealui poate uza de căi extraordinarea de atac, prevăzute de lege”.

Pe site-ul Tribunalului Brăila este prezentată soluţia în acest caz: „Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa şi în rejudecare Admite cererea. Obligă pârâtul la păstrarea unei distanţe minime determinate de 200 metri faţă de reclamanta Ţ.M.C. precum şi de locuinţa situată în ..., precum şi la evacuarea temporară a intimatului din locuinţa situată în ..., cu excepţia situaţiilor în care se impune, potrivit legii, prezenţa concomitentă a acestora în faţa instanţelor de judecată, a organelor de urmărire penală sau a altor instituţii şi autorităţi publice. Instituie ca măsură de control verificarea saptamanală şi spontană privind locul în care se află pârâtul. Prezenta hotărâre este obligatorie pentru ambele părţi şi îşi va produce efectele pentru o perioadă de 6 luni de la data emiterii. Atrage atenţia pârâtului că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin prezentul ordin de protecţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an. Dispune comunicarea de îndată, a copiei dispozitivului prezentei hotărâri structurilor Poliţiei Române în a căror rază teritorială se află locuinţa victimelor şi a agresorului”, este hotărârea din data de 24 martie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro