Mergi la conţinutul principal

Greva din învățământ continuă. Astăzi, de la ora 11.00, marș de protest al profesorilor

• potrivit președintelui Sindicatului „Corneliu Gh. Caranica” Brăila, prof. Ionel Radu Cătălin, circa 1.500 de membri de sindicat vor participa la un marș de protest care va pleca de la sediul IȘJ și se va încheia la sediul Prefecturii Brăila • „Greva noastră continuă, negocierile continuă. Elevii și părinții au fost solidari cu protestul profesorilor”, a precizat liderul de sindicat

 

Marș de protest al cadrelor didactice și al personalului auxiliar din unitățile de învățământ brăilene, în condițiile în care aproape 80% dintre profesorii, învățătorii, educatorii și angajații unităților de învățământ care au început greva, în urmă cu circa trei săptămâni, continuă și la ora actuală acțiunile de protest.

„Joi, între orele 11.00 și 12.00, vom organiza un marș de protest care va începe pe B-dul Alexandru Ioan Cuza 107, din zona Inspectoratului Școlar Județean și a Colegiului Național „Nicolae Bălcescu” și se va încheia în fața sediului Prefecturii Brăila. Avem aprobarea IPJ, a IJJ și a autorităților. Și-au anunțat participarea în jur de 1.500 de persoane, practic, toți membrii de sindicat care se află în protest. Ce vrem noi? Vrem emiterea unui act normativ, a unei ordonanțe de urgență care să stabilească în mod cert ca, în viitoarea Lege a salarizării, salariul profesorului debutant să plece de la salariul mediu brut pe economie, respectiv 4.000 de lei/lună. La ora actuală, un profesor debutant câștigă 2.300 - 2.400 lei net pe lună, a precizat Ionel Radu Cătălin, președintele Sindicatului Învățământ „Corneliu Gh. Caranica” Brăila (afiliat la federația sindicatului din învățământul preuniversitar FSE „Spiru Haret”), contactat de reporterii noștri.

Potrivit liderului de sindicat, marți, 6 iunie, liderii de sindicat din toată țara, afiliați la cele două federații din învățământul românesc preuniversitar - FSLI și FSE „Spiru Haret” - și care reunesc sute de mii de membri, au avut o ședință comună (on-line) în cadrul căreia au fost solicitate procentele participării personalului didactic și nedidactic la greva din învățământ. În urma consultării cu participanții la protest din toate unitățile de învățământ brăilene, s-a constatat că, la ora actuală, circa 78% dintre profesorii, învățătorii și membrii personalului auxiliar care au început greva în urmă cu trei săptămâni continuă acțiunile de protest. Această afirmație vine să contrazică procentele oficialităților.

„Greva noastră continuă, negocierile continuă. Joi, premierul României i-a invitat pe liderii celor trei confederații sindicale din învățământ, participante la protest, la negocieri. Ne dorim să revenim cât mai repede la catedră, pentru că este deja a treia săptămână de protest și este greu și pentru noi, dar și pentru elevi, mai ales pentru cei din clasele terminale. Elevii și părinții au fost, însă, solidari cu protestul profesorilor”, a mai precizat sursa citată.

Potrivit unui comunicat al poliției brăilene, joi, 8 iunie, între orele 11.00 și 12.00, se va închide complet circulației rutiere sensul de mers de pe Bulevardul Al. I. Cuza, cuprins între Strada Nicolae Bălcescu și Calea Călărașilor, din pricina mașului de protest al profesorilor. De asemenea, se va închide circulației rutiere sensul de mers de pe Calea Călărașilor, cuprins între Bulevardul Al. I. Cuza și B-dul Independenței.    

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro