Mergi la conţinutul principal

Grevă generală la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Brăila

• ieri au fost organizate acțiuni de protest și la Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila

 

În mai multe instituții din subordinea Ministerului Muncii s-a declanșat grevă generală, o acțiune la care au luat parte și angajații Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Brăila. ”Începând cu data de 27 noiembrie 2023, membrii sindicatelor afiliate Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii (FSMM) cât și angajații neafiliați în sindicate declară grevă generală pentru eliminarea inechităților salariale și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă. Această acțiune vine în contextul eforturilor constante ale Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii de a obține condiții de muncă optime și remunerare echitabilă. Membrii sindicatelor au considerat că greva este un pas necesar pentru a atrage atenția asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajații din instituțiile Ministerului Muncii”, a anunțat recent, pe Facebook, Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii( FSMM).

Funcționarii din acest sistem reclamăcreșterea continuă a inechităților salariale, condiții de muncă precare și deficit de personal”, probleme care i-au determinat să acționeze ”pentru a obține schimbări concrete și sustenabile”, după cum susțin aceștia.

Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii transmite că rămâne deschisă la dialog pentru găsirea soluțiilor care să conducă la o îmbunătățirea calității vieții profesionale pentru toți membrii săi și își cere scuze pentru orice disconfort creat beneficiarilor .

 

Protest spontan și la ITM Brăila

Și angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Brăila au organizat, ieri dimineață, un protest spontan, timp de două ore, de la 8.00 la 10.00, mai mulți salariați ieșind din instituție pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care spun, la rândul lor, că se confruntă. Anterior, vineri, 24 noiembrie, salariații ITM au fost în grevă de avertisment, timp de două ore.

Nici la Casele Județene de Pensii nu s-au oprit protestele, angajații reclamând că au ajuns „Cenușăreasa” sistemului bugetar. În cazul lor, astăzi sunt programate consultări cu ministrul Muncii și, în funcție de rezultate se va decide dacă vor închide sau nu ghișeele și vor opri programul de lucru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro