Grevă de avertisment în Sănătate | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Grevă de avertisment în Sănătate

Sindicaliştii din Sănătate vor intra, luni dimineaţă, într-o grevă de avertisment de două ore. Între orele 8.00 - 10.00, cadrele medicale îşi vor întrerupe activitatea, astfel că vor fi preluaţi doar pacienţii cu urgenţe. După greva de avertisment de luni, sindicaliştii ameninţă că vor intra în grevă generală din 28 noiembrie.
Aproximativ 1.800 de profesionişti din Sănătatea brăileană, alături de colegii lor din ţară, vor participa la greva de avertisment din 25 noiembrie, respectiv greva generală pe termen nelimitat, din 28 noiembrie, au anunţat reprezentanţii Coaliţiei locale. "Având în vedere programul de revendicări stabilit de Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate şi observând că negocierile dintre reprezentanţii Federaţei Sanitas din România şi cei ai Ministerului Sănătăţii nu au condus încă la găsirea unor soluţii reale pentru rezolvarea revendicărilor personalului sanitar, Federaţia Sanitas a declanşat conflictul colectiv de muncă, la nivel de sector de activitate. Acesta va parcurge, şi la nivelul judeţului Brăila, etapa grevei de avertisment şi a grevei generale", ne-a declarat Măriuca Iancu, preşedintele Sindicatului "Sanitas" Brăila.
Greva de avertisment se va desfăşura pe parcursul a două ore, respectiv între orele 8.00 - 10.00 . În tot acest timp, cadrele medicale şi sanitare vor asigura o treime din activitate. La 28 noiembrie va avea loc greva generală, pe termen nelimitat, cu aceeaşi condiţie de a acoperi o treime din activitate, urgenţele fiind acoperite 100%. "Colegiul Medicilor susţine şi încurajează aceste acţiuni, Adunarea Generală a acestuia, desfăşurată în data de 01 noiembrie, la Bucureşti, a decis să recomande fiecărui medic să susţină prin toate mijloacele organizaţiile sindicale care au hotărât declanşarea acestor acţiuni. Sperăm ca acestea să aibă efectul scontat şi anume de sensibilizare a guvernanţilor în rezolvarea problemelor reale ale sistemului de sănătate şi dorim ca partenerii noştri - potenţialii pacienţi -, să aibă răbdarea şi bunăvoinţa să înţeleagă că aceste acţiuni sunt în principal în interesul lor", a declarat dr. Cristian Pricop, preşedintele Colegiului Medicilor Brăila.
Acţiunile de protest şi prelungirea lor pe o perioadă mai lungă de timp ar putea să aducă Sănătatea în pragul colapsului, recunosc protestatarii. Însă personalul din sistem va rămâne ferm pe poziţii şi nu va ceda până când nu va obţine pe deplin toate drepturile revendicate, chiar şi cu riscul de a-şi prezenta demisiile în bloc.
Angajaţii din sistemul sanitar cer alocarea a 6% din PIB pentru sănătate, o lege a salarizării specifică acestui domeniu şi consultarea reală a Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro