Mergi la conţinutul principal

Greu cu munca! Asistat social din Însurăței, nemulțumit că trebuie să strângă gunoaiele din oraș

* într-o sesizare, acesta se plânge că viceprimarul îi obligă pe oameni să iasă la curățenie, în contextul în care ar trebui să stea în case din cauza pandemiei de coronavirus

 

 

La Însurăței vicele obligă oamenii să meargă prin parcuri, pe alei, pe străzi, peste tot să adune gunoaile. Ne pune în pericol”. De asta se plânge într-o sesizare primită pe pagina de Facebook a ziarului un locuitor din orașul Însurăței, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Redactorii ”Obiectiv” au luat legătura cu viceprimarul din Însurăței, Florentina Carsote, pentru a o întreba dacă în această perioadă asistații social mai prestează muncă în folosul comunității. Aceasta ne-a declarat că, într-adevăr, oamenii sunt puși la lucru, însă este vorba doar despre câteva persoane și se respectă regulile de distanțare socială.

”Nu este adevărat că îi oblig să muncească. Nu m-am dus acasă la nimeni să le spun să iasă la curățenie. Da, în această perioadă, sunt 2-3 asistați care se ocupă de problema curățeniei, dar se respectă normele de diatanțare socială. Le asigurăm mănuși. Măști nu avem de unde cumpăra însă ei vin cu eșarfe pentru a se proteja. Asiatații oricum au obligația de a presta muncă în folosul comunității. Dacă salubritatea n-ar lucra, CUP n-ar lucra, Electrica n-ar lucra în această perioadă, unde am ajunge? Stăm cu gunoiul la ușă? Dacă vin 2-3 la muncă și cu respectarea regulilor nu cred că este o problemă”, ne-a declarat Florentina Carsote, viceprimarul orașului Însurăței.

Potrivit declarațiilor acesteia, în prezent orașul numără 100 de asiatați social, dintre care doar 50 persoane sunt apte pentru muncă.

Autoritățile nu au raportat niciun caz de infecție cu COVID-19 la Însurăței, iar numărul celor care sunt în izolare a scăzut.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro