Greii PSD în vizită la Podul de la Brăila: Grindeanu, Ciolacu și Tudose | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Greii PSD în vizită la Podul de la Brăila: Grindeanu, Ciolacu și Tudose

* după ce au participat la o serie de evenimente în județul Galați, vicepremierul Sorin Grindeanu (ministrul Transporturilor), șeful PSD Marcel Ciolacu, europarlamentarul Mihai Tudose, dar și alți membri ai Guvernului, au mers vineri-seara într-o vizită la podul supendat peste Dunăre * viceprim-ministrul a dorit să îi felicite pe constructori, precizând că deși sunt întârzieri la montarea tablierului, aceștia au făcut promisiuni că vor recupera * la rândul său, Marcel Ciolacu a povestit episodul când Tudose, la vremea respectivă premier al României, a semnat contractul pentru pod cu câteva ore înainte de a pleca din funcție

 

Stadiul fizic al lucrărilor la podul suspendat peste Dunăre este de 63,10%. Acesta este anunțul făcut de vicepremierul Sorin Grindeanu (ministrul Transporturilor) după ce a vizitat vineri-seară șantierul podului de la Brăila. Acesta a participat la o serie de evenimente importante în Județul Galați încă de dimineață, precum semanarea contractului pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galați,  proiect- în valoare de 94,14 milioane de lei (cu TVA inclus), finanțat prin POIM 2014-2020, dar și o întâlnire cu ocazia Zilei Întreprinzătorilor. Seara, însoțit de președintele PSD Marcel Ciolacu (președintele Camerei Deputaților), de europarlamentarul Mihai Tudose, de ministrul Sănătății Alexandru Rafila, de ministrul Agriculturii, Adrian-Ionuț Chesnoiu, Grindeanu a vizitat și podul de la Brăila, unde a susținut și o conferință de presă la ora 19:30.

După ce a discutat cu reprezentanții constructorilor, vicepremierul a anunțat că este mulțumit de modul cum se lucrează, chiar dacă a susținut că tablierul ar fi trebuit să fie montat în totalitate până la acest moment.

”În acest moment trebuiau să fie montate toate cele 86 de tabliere. Dar aș vrea să menționez ceva. Vreau să îi felicit pentru că dincolo de realizarea acestei investiții, din informațiile pe care le am, table este făcută la Galați și tablierul în Șantierul Naval de la Brăila. Deci iată că este folosită până la capăt și pe orizontală industria locală. Asta înseamnă locuri de muncă, asta înseamnă dezvoltare. Au fost câteva motive. În acest moment sunt aduse 52 de tabliere din 86 și sunt montate 36. La ritmul pe care ni l-a explicat domnul director mai devreme, vor recupera timpul pierdut. Au fost și condiții meteo nefavorabile. Știți că se montează de pe Dunăre, a bătut foarte tare vântul și nu au putut să centreze foarte bine aceste lucruri. Dar se va recupera. Contează finalul. Iar finalul este la sfârșitul acestui an. Darea în circulație a acestui pod”, a declarat Grindeanu.

Acesta a mai adăugat că este optimist că lucrările la pod vor fi gata așa cum a anunțat constructorii. Viceprim-ministrul a punctat că plățile sunt la zi în ceea ce privește acest proiect.

Cât despre drumurile de legătură, sursa citată a adăugat: ”Drumul spre Măcin va fi dat în circulație. De asemenea, cel de aici, de pe partea aceasta a Dunării, din Brăila, da. Drumul spre Tulcea – Jijila încolo va fi pe parcursul anului 2023. Bineînțeles că asfaltat”.

 

Zona Brăila-Galați în atenția ministerului Transporturilor

Tot cu această ocazie, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor a dorit să puncteze și faptul că în următorii ani în zona Brăila-Galați se vor face foarte multe investiții pentru dezvoltarea infrastructurii. Acesta a lăudat și asocierea ce s-a realizat între județele Brăila, Galați, Ialomița și Călărași.

”De dimineață am spus la Galați mai multe și poate că merită amintite. Faptul că în această zonă, din punctul de vedere al Ministerului Transporturilor e cea mai mare concentrație de investiții în următorii ani. Dincolo de pod, vorbim de Drumul Expres Brăila-Galați, despre drumul expres spre Focșani, de drumul expres spre Buzău. De asemenea, nu aș vrea să trec foarte repede peste asocierea făcută între patru județe: Galați, Brăila, Ialomița, Călărași. Protocolul semnat cu noi, cu CNAIR, cu Ministerul Transporturilor, prin care noi descentralizăm execuția acestui drum, la fel extrem de important pentru comunitatea din această parte. Vreau să îi felicit pe cei din administrația locală pentru că într-un timp record au reușit să constituie acest ADI, fiind cel mai mare din țară până la urmă. Au venit foarte repede la semnarea protocolului la Ministerul Transporturilor. Și am putut să descentralizăm aceste lucrări. De dimineață am semnat proiectul pentru multimodalul de la Galați, faza a doua. Săptămâna trecută în Guvern s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Portul de la Brăila, Dana 36 și 37. Ceea ce înseamnă iarăși investiții în zonă. Sunt lucruri importante care argumentează ceea ce vă spuneam mai devreme. Că a doua dezvoltare urbană din România după București, anume Galați-Brăila, va beneficia în anii următori de investiții. Cele mai multe investiții din punct de vedere al infrastructurii”, a afirmat Grindeanu.

Acesta a vorbit și despre proiectul aeroportului de la Braniștea.

 

Ciolacu a povestit în ce context a semnat Tudose proiectul podului

De cealaltă parte, Marcel Ciolacu, liderul social-democraților a dorit să facă un scurt istoric al momentului în care europarlamentarul Mihai Tudose, la vremea respective premier al României, a semnat contractual pentru podul suspendat peste Dunăre cu câteva ore înainte de a părăsi Guvernul.

”O să vă povestesc ce știu eu de realizarea acestui pod. Sorin Grindeanu a fost desemnat la vremea respective, de partid, să fie prim-ministrul României. Și cred că în fișa de acuzații a fost – e pentru prima oară cred când se spune – și faptul că a transferat 500 de milioane de la ITI Delta Dunării și la recomandarea președintelui Consiliului Județean al Județului Tulcea, pentru că acești bani s-ar fi pierdut. S-ar fi dat înapoi la Comisia Europeană și pe urmă știți mecanismul. Asta în urma unei vizite făcute la Brăila cu domnul Mihai Tudose. Atunci era la Economie, membru al Guvernului. Știți. Cea mai mare greșeală pe care a făcut-o, din punctul meu de vedere, PSD, a făcut ședința și s-a hotărât ca domnul Grindeanu să nu mai fie prim-ministru. Să fie domnul Tudose de data aceasta prim-ministru. Dânsul, având inspirația să mă ia și pe mine vicepremier. După câteva luni. Cred că erau egale lunile de mandat între dumneavoastră (n.r.- Mihai Tudose) și domnul Grindeanu, am fost chemați de conducerea superioară de partid. Înfierați proletari. Și am înțeles mesajul, atât eu cât și colegul meu, Mihai. Amândoi ne-am urcat în mașină să plecăm spre Guvern să ne luăm pozele copiilor și ficusul. Cu adevărat, în drum spre Guvern, fără să știe nimeni, am făcut o deviere aranjată cu Ministrul Transporturilor, Felix Stroe. La Ministerul Transporturilor, în ultimele ore de mandat ale lui Mihai Tudose s-a semnat contractul pentru acest pod pe care acum cu toții venim în pelerinaj. Am vrut să se știe tot acest istoric trăit de către mine”, a declarat Ciolacu.

Acesta a apreciat că realizarea podului va avea un impact pozitiv asupra românilor și a făcut comentarii ironice la adresa politicienilor care au ajuns să ”facă pelerinaj” la pod fără să fi avut vreo legătură cu punerea în opera a proiectului.

Precizăm că la eveniment au participat și parlamentarii PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru (șeful organizației județene), Nicu Niță, Florin Mircea. De asemenea, primarul Marian Dragomir, președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, vicepreședinții CJ, prefectul Iulian Timofei, fostul primar Aurel Simionescu, precum și alți membri ai PSD.

După conferința de presă, liderii social-democrați au urcat cu liftul până în vârful podului, însă fără jurnaliști.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro