Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grefierii braileni protesteaza odata cu magistratii

La Braila, protestul initiat de magistratii judecatori si procurori - prin Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) - se bucura de sprijinul grefierilor afiliati Federatiei Sindicatelor "Justitia" al personalului auxiliar de specialitate. Aflati in a doua saptamina de proteste, sindicalistii braileni din "Justitia" s-au alaturat efectiv initiativei judecatorilor nemultumiti de "politizarea reformei Justitiei". "Incepind de astazi, 26 septembrie 2006, personalul auxiliar de specialitate, membri ai Sindicatului Justitia de la toate instantele locale - Tribunalul Braila, Judecatoriile Braila, Faurei si Insuratei -, s-a solidarizat cu magistratii de la aceste instante, alaturindu-se astfel protestului initiat de magistrati. Consideram ca, solidarizindu-ne cu revendicarile magistratilor, dovedim ca formam o echipa, fara de care actul de justitie nu ar fi posibil", ne-a declarat liderul Sindicatului "Justitia" de la Tribunalul Braila, Viorica Gheorghe-Bach.
Protestul grefierilor braileni consta in intreruperea activitatii in salile de judecata, arhive si registraturi, practic in toate sectoarele de activitate, in intervalul 10.00-10.30. Potrivit sursei citate, la ora 10.00, sedinta se suspenda, iar grefierul si judecatorul parasesc sala de judecata. Procesul se reia dupa o jumatate de ora. "Ni s-a parut mai eficient sa protestam in acest mod si speram ca, astfel, cei cu care negociem sa inteleaga ca actul de justitie se realizeaza doar in echipa. Drepturile pe care le solicitam nu pot fi neglijate nici pentru unii, nici pentru ceilalti", a spus liderul de sindicat.
Contactata in cursul zilei de ieri, judecator Lenuta Mocanu, purtatorul de cuvint al Tribunalului Braila, ne-a confirmat "comasarea" celor doua actiuni de protest. "De comun acord, am stabilit ca protestul sa se deruleze intre 10.00 si 10.30. Respectam actiunile Sindicatului Justitia al personalului auxiliar, iar noua Regulamentul ne permite sa suspendam sedintele de judecata, pentru o perioada de timp rezonabila. La ora actuala, AMR face demersuri pentru aplanarea conflictului existent", ne-a declarat magistratul brailean.
Reamintim ca personalul auxiliar din Justitie protesteaza de o saptamina pentru adoptarea legii salarizarii si conditii mai bune de munca, in timp ce magistratii solicita abrogarea unor texte de lege prin care li se impun constringeri in instrumentarea cauzelor, prevederi considerate "incompatibile cu independenta Justitiei si in neconcordanta cu normele europene in materie".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii