Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grecia, in stare de alerta pentru a preveni aparitia gripei aviare

Serviciile de sanatate elene au intrat in stare de alerta, pentru a putea face fata riscurilor de raspindire a virusului gripei aviare, care se extinde in Turcia, a anuntat, marti, agentia de prsa Ana, citata de AFP.
In regiunea Evros, aflata la granita cu Turcia, sint deja aplicate masuri de dezinfectie a vehiculelor care intra in Grecia.
"Nu sintem foarte ingrijorati, ci numai prudenti", a declarat subprefectul regiunii, adaugind ca autoritatile locale iau masuri de supraveghere a efectivelor de pasari si urmaresc pasarile salbatice a caror prezenta este anuntata de vinatori.
Grecia s-a confruntat, in octombrie, cu o alerta de gripa aviara, care s-a dovedit in cele din urma falsa, testele efectuate asupra pasarilor suspecte avind rezultate negative. Totusi, masurile de precautie impuse in toamna anului trecut au ramas in vigoare, a declarat un reprezentant al Ministerului elen al Agriculturii.
"Uniunea Europeana si Grecia, vecina cu Turcia, sint deplin constiente si informate despre situatia din aceasta tara", a afirmat ministrul grec de Externe, Petros Molyviatis.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii