Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grecia, in stare de alerta pentru a preveni aparitia gripei aviare

Serviciile de sanatate elene au intrat in stare de alerta, pentru a putea face fata riscurilor de raspindire a virusului gripei aviare, care se extinde in Turcia, a anuntat, marti, agentia de prsa Ana, citata de AFP.
In regiunea Evros, aflata la granita cu Turcia, sint deja aplicate masuri de dezinfectie a vehiculelor care intra in Grecia.
"Nu sintem foarte ingrijorati, ci numai prudenti", a declarat subprefectul regiunii, adaugind ca autoritatile locale iau masuri de supraveghere a efectivelor de pasari si urmaresc pasarile salbatice a caror prezenta este anuntata de vinatori.
Grecia s-a confruntat, in octombrie, cu o alerta de gripa aviara, care s-a dovedit in cele din urma falsa, testele efectuate asupra pasarilor suspecte avind rezultate negative. Totusi, masurile de precautie impuse in toamna anului trecut au ramas in vigoare, a declarat un reprezentant al Ministerului elen al Agriculturii.
"Uniunea Europeana si Grecia, vecina cu Turcia, sint deplin constiente si informate despre situatia din aceasta tara", a afirmat ministrul grec de Externe, Petros Molyviatis.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii