Mergi la conţinutul principal

Grecia a angajat 70.000 de funcţionari în 2010-2011, încălcând un acord cu UE-FMI

Acest săptămânal de centru-stânga citează un prim raport intern în acest sens al misiunii permanent a UE, BCE şi FMI, precum şi un altul realizat de ministrul de Finanţe interimar George Zannias.
"În timp ce Guvernul (condus de socialiştii din Pasok, n.red.) trecea legi privind reducerea numărul funcţionarilor, acesta îi aducea înapoi pe fereastră", potrivit unui membru anonim al Troicii, citat de To Vima.
El a adăugat că alte 12.000 de persoane au fost angajate în colectivităţile locale în timp ce măsurile de economisire prin fuzionarea municipalităţilor erau oficial în curs.
Raportul pe care Zannias urma să îl transmită succesorului său desemnat după alegerile din 17 iunie, Vassilis Rapanos, arată că există în continuare oficial 692.000 de funcţionari, fără schimbare, în timp ce 53.000 au ieşit la pensie în 2010. Spitalizat de urgenţă vineri, Rapanos nu a putut depune jurământul.
În timp ce 40.000 de disponibilizări au avut loc în 2011, reducerea netă nu a fost decât cu 24.000, arată To Vima.
Grecia a promis să înlocuiască în această perioadă doar un funcţionar din cinci în cadrul unui prim memorandum negociat în schimbul unui ajutor financiar masiv.
Acest raport intervine în timp ce o misiune a Troicii este aşteptată la Atena pentru a evalua situaţia ţării, în timp ce Grecia cere renegocierea memorandumului semnat în februarie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro