Mergi la conţinutul principal

Pentru prima dată în România. Gravuri de Leonardo da Vinci la Muzeul Eparhial

* vineri, 6 mai, ora 14.00, la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos va fi vernisată expoziția "Sacru și Profan în gravura europeană a secolelor XV-XIX" * sunt expuse 100 de lucrări grafice realizate de cei mai cunoscuți artiști ai lumii: Rembrandt, Durer, Rubens, Da Vinci, Titian, Piranesi, Van Dyck, Teniers, Veronese, Goltzius, Goya, Velasquez * expoziția poate fi vizitată de marți până sâmbătă, între 9.00 și 17.00 * lucrările fac parte din colecția particulară a avocatului George Șerban

 

Premieră expozițională la Muzeul Eparhial din Galați, unde vor putea fi admirate în zilele următoare, pentru prima dată, gravuri de valoare inestimabilă aparținând patrimoniului mondial.

Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, în ziua de vineri, 6 mai 2022, ora 14.00, la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos, are loc vernisajul expoziției "Sacru și Profan în gravura europeană a secolelor XV-XIX".

Potrivit comunicatului trimis de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos Galați, expoziția este organizată de Muzeul Eparhial în parteneriat cu Muzeul Național "Brukenthal" Sibiu și Asociația culturală "Pictor Octavian Smigelschi" și aduce în fața publicului din Brăila și Galați aproximativ 100 de lucrări grafice realizate de cei mai cunoscuți artiști ai lumii: Albrecht Durer, Peter Paul Rubens, Leonardo da Vinci, Rembrandt Harmenszoon van Rijn, Tizian, Piranesi, Van Dyck, Teniers, Veronese, Goltzius, Goya, Velasquez, Callot, Boucher ș.a.

Exponatele, de o valoare inestimabilă, fac parte din colecția privată a avocatului George Șerban, din București.

"Demersul expozițional început în anul 2021 prin expoziția aniversară "3 secole Brukenthal, 3 secole de gravură europeană", se îmbogățește la Galați cu o expoziție ce acoperă jumătate de mileniu de artă și frumos din perioada secolelor XV-XIX, acoperind întreg arealul artistic european. Este prima expoziție organizată în România și printre singurele din Europa centrală dintr-o colecție privată care aduce în fața publicului cei mai importanți artiști europeni", a declarat curatorul expoziției, dr. Alexandru Constantin Chituță.

Excepționala expoziție va putea fi vizitată de brăileni și de gălățeni deopotrivă în Sala de expoziții temporare "Sergiu Dumitrescu" a Muzeului Eparhial (Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos) în perioada 6 mai-31 iulie 2022, de marți până sâmbătă, între orele 09.00-17.00, precizează reprezentanții Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro