Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Granturi pentru mestesugari pentru participarea la expozitii

Agentia Nationala pentru IMM-uri a anuntat recent lansarea Programului national multianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului, in cadrul caruia grupul tinta poate beneficia de maximum 20.000 RON (200 milioane de lei vechi) alocatie nerambursabila. Banii pot fi folositi pentru participare la expozitii in tara si strainatate, realizarea de materiale de promovare, pentru achizitia de scule si a maximum doua calculatoare, finantarea de cursuri de calificare profesionala sau constructia unui site internet pentru prezentarea activitatii solicitantului si a produselor sau serviciilor promovate. Alocatia nerambursabila este egala cu 90% din valoarea cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de 20.000 RON, pentru fiecare beneficiar. Important de mentionat este ca bugetul alocat pentru anul in curs este de 500.000 RON.
Potentialii beneficiarii trebuie sa aiba capital integral privat, sa fie Infiintati de cel putin un an, sa inregistreze o cifra de afaceri de pina la 50 milioane de euro si active totale care nu depasesc 43 milioane de euro, si sa nu aiba datorii la bugete.
In mod expres programul prevede excluderea de la finantare societatile cu activitatea principala de consultanta pentru afaceri si management, precum si agentii economici care In ultimii 3 ani au beneficiat de ajutoare de stat In valoare totala de 400.000 lei RON, cumulat. In vederea obtinerii aprobarii de principiu a finantarii, solicitantul va completa si va transmite Agentiei pentru IMM o cerere-tip, iar aceasta va analiza si selecta solicitarile de finantare conform principiului "primul venit-primul servit" In limita bugetului alocat Programului. Data limita de depunere a acestei cereri este 1 noiembrie a anului bugetar In curs, In conditiile neepuizarii pina la aceasta data a bugetului alocat Programului pentru anul bugetar In curs. Agentia pentru IMM-uri are dreptul sa verifice la sediul beneficiarilor Programului veridicitatea si conformitatea declaratiilor, activitatilor si cheltuielilor facute de beneficiar In cadrul Programului.
In cazul In care, In urma controalelor efectuate sau la sesizarea organelor de control abilitate ale statului, se constata ca beneficiarii au facut declaratii incomplete si/sau false pentru a obtine alocatia financiara nerambursabila sau ca au deturnat destinatia acesteia, beneficiarul are obligatia de a rambursa sumele primite, actualizate la data constatarii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii