Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Granturi de peste 44 milioane RON pentru IMM-uri

Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie va sustine IMM-urile cu 44,525 milioane de RON pentru investitii, modernizare/retehnologizare. Este vorba despre Programul national multianual pe perioada 2002 - 2006 de sustinere a investitiilor realizate de catre intreprinderi nou-infiintate si microintreprinderi, precum si a investitiilor de modernizare/retehnologizare a intreprinderilor mici si mijlocii.
Programul are alocat pentru anul 2006 un buget de 44,525 RON, va fi administrat de ANIMMC si va fi derulat prin intermediul unei banci comerciale ce urmeaza a fi selectata prin licitatie publica deschisa.
Sprijinul financiar nerambursabil alocat unei intreprinderi nou-infiintate sau microintreprindere nu poate depasi echivalentul in RON a 10.000 de euro, exclusiv TVA si in acelasi timp nu poate acoperi mai mult de 60% din valoarea proiectului de investitii. In cazul intreprinderilor mici si mijlocii, grantul nu poate depasi echivalentul in RON a 50.000 de euro.
Banca va acorda beneficiarului eligibil un credit de finantare, pe termen mediu sau lung, care va acoperi minim 25% din valoarea proiectului de investitii. Contributia proprie a beneficiarului eligibil trebuia sa fie de minim 15% din valoarea proiectului de investitii, in natura sau numerar.
Banii pot fi utilizati pentru achizitionarea de active corporale si necorporale de tipul terenuri, constructii, masini, utilaje si echipamente, mijloace de transport de marfuri, brevete de inventie, licente, dar si pentru constructia, reconstructia, extinderea sau modernizarea de active corporale direct legate de realizarea proiectului de investitii. Se pot finanta numai achizitii de masini, utilaje, echipamente, mijloace de transport de marfuri care sint noi (nu second-hand).
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii