Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gradinita estivala in tabara Lacu Sarat

Copii din mai multe gradinite brailene au petrecut o saptamina in tabara din statiunea Lacu Sarat. Actiunea s-a desfasurat sub indrumarea cadrelor didactice si a incheiat programul "Gradinita estivala", derulat in cadrul programului Phare "Acces la educatie pentru grupuri dezavantajate".
Pe parcursul celor cinci zile, copiii din Gradinitele nr. 12 Braila, Valea Cinepii, Lanurile, Viziru, Gradistea, Sutesti si Bertesti au participat la programe libere de joaca si recreere pentru a reusi sa se cunoasca mai bine si chiar sa lege prietenii. Coordonatoarea taberei, educatoarea Georgeta Boanta, director al Gradinitei nr. 12, a explicat ca programul fiecarei zile a inceput cu gimnastica de inviorare dupa care au urmat plimbari prin statiune, jocuri distractive si programe artistice alaturi de corul Trison al Liceului Pedagogic, intreceri sportive si concursuri de desene pe asfalt "Bucuriile verii", concursul "Cel mai bun recitator", "Cel mai bun dansator" s.a. Nu a lipsit nici traditionalul foc de tabara cu prilejul caruia copiii au sustinut un spectacol pe scena amfiteatrului in aer liber din statiune.
Protagonistii au incintat audienta cu cintece, poezii, dansuri populare romanesti, dansuri tiganesti si "Miss Piranda". Alaturi de cei mici, a evoluat si un grup de elevi de la Scoala nr. 20 "George Cosbuc", partenera in cadrul proiectului. La manifestare au fost prezenti inspectorii scolari Didina Enache, inspector responsabil cu activitatile educative, Dumitra Dumbrava, inspector de specialitate pentru invatamintul preprimar si Alexandru Graur, pentru invatamintul in limbile minoritatilor etnice. In incheierea festivitatii, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean au oferit diplome copiilor si educatoarelor care s-au implicat in derularea proiectului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii