Primaria s-a tinut de cuvint si a redat brailenilor Gradina Publica intr-o forma apropiata de splendoarea ei de altadata. Ieri, in Gradina Mare au rasunat ritmurile intonate de fanfara, pentru prima data dupa citiva zeci de ani, statuia lui Mihai Eminescu a fost readusa la stralucirea initiala, iar cei prezenti s-au putut plimba pe aleile reabilitate. Asa cum a declarat edilul sef, desi mai sint inca multe de facut pentru ca Gradina Publica sa arate asa cum ar trebui, acum s-a facut un prim pas, prin reabilitarea aleilor, restaurarea statuii lui Eminescu, a fintinilor, a ceasului floral si a foisorului, restul urmind a se face in timp. "Ne bucuram ca am putut reda brailenilor un simbol al orasului, de care vreau sa se bucure cu mic, cu mare. Vreau sa le multumesc tuturor constructorilor care au realizat lucrarile, colegilor de la Muzeul Brailei, sa le multumesc cetatenilor Brailei care au fost alaturi de noi in ce s-a intimplat pina acum. Sper ca vom mentine ceea ce s-a facut aici si ca acest nou inceput va fi unul de bun augur pentru Braila", a declarat primarul Simionescu.
La dezvelirea statuii au participat ieri primarul Aurel Simionescu si cei doi viceprimari - Doinita Ciocan si Stanel Necula, consilieri municipali si reprezentanti ai principalelor partide politice brailene, reprezentantii firmei spaniole care se ocupa de reabilitarea centrului istoric, oameni de afaceri, parinti si copii. Cei mici au avut si posibilitatea de a inaugura noul asfalt turnat pe alei, aratindu-si indeminarea prin desene cu creta. Cei mari s-au putut plimba ascultind melodiile interpretate de catre Muzica Militara a Garnizoanei Braila, sub bagheta lt. col. Gogu Petrea. De asemenea, atmosfera a fost insufletita de personaje desprinse din secolul XIX, actori in costume de epoca, cu care cei prezenti nu au pierdut prilejul de a se fotografia.
Precizam ca tot in Gradina Mare, CJ Braila doreste sa reabiliteze fostul restaurant "Ciocirlia", dar si sa amenajeze o gradina botanica.