Gradiştea - locul în care copiii îl cunosc pe Fănuş Neagu | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Gradiştea - locul în care copiii îl cunosc pe Fănuş Neagu

La sfârşitul săptămânii trecute, la Gradiştea, 20 de elevi, 10 brăileni şi 10 din Tg. Mureş, au vizitat obiectivele importante din satul natal al scriitorului Fănuş Neagu. Îndrumaţi în periplul lor în lumea creaţiei fănuşiene de profesorul Nicu Negoiţă, elevii au trecut pe la mormântul părinţilor scriitorului, au vizitat staţiunea Balta Albă şi au făcut un picnic chiar în curtea casei în care a copilărit Fănuş Neagu, casa bunicilor acestuia şi unde a scris "Ningea în Bărăgan". După-amiază au vizitat apoi casa părintească a scriitorului, care în scurt timp va deveni muzeu, dar şi şcoala unde a făcut primii paşi către lumea literelor cel care avea să devină un adevărat vrăjitor al metaforelor. Ziua s-a încheiat cu o şezătoare, copiii având astfel prilejul să afle care sunt obiceiurile locului şi să se bucure de farmecul lor. La final, cei 20 de copii au înnoptat la familii din satul Gradiştea. Cel care a coordonat vizita la Gradiştea, prof. Nicu Negoiţă, s-a declarat foarte încântat de acţiune, pentru că elevii s-au arătat foarte interesaţi de viaţa şi creaţia lui Fănuş Neagu. La final, prof. Negoiţă a anunţat că se va organiza la Gradiştea un Concurs Naţional de Creaţie Literară pentru tineri cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani. Acesta ar urma să se finalizeze anul viitor, chiar pe 5 aprilie, de ziua maestrului Fănuş Neagu.

Vizita celor 20 de elevi a avut loc în cadrul proiectului "Curcubeu peste Carpaţi", organizat de Şcoala "Ion Creangă" Brăila - coordonator prof. Angela Olaru, şi Şcoala nr. 2 din Tg. Mureş - coordonator prof. Codruţa Băciuţ.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro