Mergi la conţinutul principal

Grădinița nr. 47 "Pinochio", reabilitare de nota 10

* după doi ani de la demararea lucrărilor, Grădinița cu program prelungit nr. 47 "Pinochio" îi așteaptă pe cei aproape 200 de micuți înscriși pentru anul școlar 2022-2023 * valoarea totală a proiectului de reabilitare a fost de 2,3 milioane de lei, din care 1,5 milioane lei fonduri nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională * Primăria Brăila a participat cu peste 100.000 de euro * "Această modernizare era absolut necesară, pentru a le oferi un plus de comfort tuturor copiilor, pentru a încuraja părinții să-și aducă copiii la această grădiniță", a spus primarul municipiului

 

Grădinița nr. 47 cu program prelungit "Pinochio", din cartierul Radu Negru arată impecabil, după ce a fost reabilitată cu bani europeni dar și cu fonduri alocate de Primăria Municipiului Brăila. Lucrările de reabilitare și modernizare au durat aproape doi ani, iar valoarea totală a proiectului a fost de 2.337.744 lei, din care 1.531.068 lei sumă nerambursabilă provenită din Fondul European de Dezvoltare Regională

Joi, primarul Municipiului Brăila, Marian Dragomir, însoțit de viceprimarul Doinița Ciocan, de directorul executiv al Direcției Strategii, Programe și Proiecte de Dezvoltare din cadrul PMB, Iuliana Neagu, de managerul de proiect Felicia Stan și de directoarea grădiniței reabilitate, Nina Vâlcu, a prezentat clădirea și dotările instituției de învățământ din Radu Negru care, acum, arată ca nouă.

"Această modernizare era absolut necesară, pentru a oferi un plus de comfort tuturor copiilor, pentru a încuraja părinții să-și aducă copiii la această grădiniță cu cadre didactice extraordinare. Astfel de exemple trebuie să le multiplicăm și la alte grădinițe din municipiul Brăila", a spus, entuziasmat, primarul Marian Dragomir, la conferința de presă organizată cu ocazia finalizării proiectului.

Lucrările la Grădinița nr. 47 "Pinochio" - la care învață 197 de copii preșcolari împărțiți în nouă grupe (din care una cu program normal și opt cu program prelungit) și unde își desfășoară activitatea 18 cadre didactice, în afară de personalul nedidactic care include un profesor logoped și un asistent medical - au fost executate de SC "Lapareu Construct" SRL Brăila și au costat circa 447.000 de euro.

Potrivit proiectului, au fost realizate următoarele lucrări principale: îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii (placarea cu polistiren expandat ignifug de 10 cm grosime a fațadelor, subsolului, termoizolarea terasei și schimbarea tâmplăriei exterioare); reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru prepararea și transportul agentului termic pentru încălzire și a apei calde menajere, dotarea cu trei aparate de aer condiționat; utilizarea surselor regenerabile de energie pentru asigurarea necesarului de energie termică și prepararea apei calde (montarea unei pompe de căldură aer-apă și montarea a două panouri solare prevăzute cu un sistem de pompare-automatizare); înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață; refacerea instalațiilor electrice de iluminat și de prize, realizarea de instalații de curenți slabi-detecție și semnalizare incendiu, precum și dotarea cu instalații PSI; refacerea hidroizolațiilor și sistemelor de scurgere ale clădirii, refacerea trotuarelor etc.

Prezentă la inaugurarea clădirii, directoarea Grădiniței nr. 47 "Pinochio", Nina Vâlcu, a precizat că toate cele 197 de locuri de la grădiniță au fost, deja, ocupate și că banii proveniți de la Primăria Municipiului Brăila - 105.000 de euro - au fost folosiți eficient, pentru dotări și bunuri care, altminteri, nu puteau fi achiziționate cu fonduri europene. Amintim aici: mașini de gătit, hotă, mașină de spălat vase, mese de lucru, dulapuri suspendate din inox, baterii, chiuvete, vitrine frigorifice, mașini de spălat rufe, uscătoare de rufe. Totodată, cu banii municipalității, a fost montat parchetul în trei săli de clasă și pe holurile de la etajul I și II, au fost înlocuite țevile de scurgere a apei pluviale, au fost montate uși interioare și au fost executate lucrări de reparații și zugrăveli. Au fost de asemenea, modernizate grupurilor sanitare pentru cei mici și pentru personalul instituției și a fost amenajată curtea exterioară. Și exemplele pot continua.    

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro