Mergi la conţinutul principal
Proiect finalizat de administrația Dragomir

Grădinița "Luceafărul”, la standarde europene

* implementat pe o perioadă de 66 de luni, proiectul "Eficientizarea energetică Grădinița cu program prelungit nr. 48 Luceafărul" a fost finanțat din fonduri nerambursabile, contribuție de la bugetul de stat și contribuția beneficiarului, respectiv Primăria Municipiului Brăila * municipalitatea va finanța, de asemenea, proiectele vizând înlocuirea mobilierului vechi și modernizarea curții instituției de învățământ

 

Luni, 20 iunie, reprezentanții municipalității au organizat conferința de presă prilejuită de finalizarea proiectului "Eficientizarea energetică Grădinița cu program prelungit nr. 48 Luceafărul", în valoare de 3,2 milioane de lei (fonduri nerambursabile, contribuție de la bugetul de stat și contribuția beneficiarului, respectiv Primăria Municipiului Brăila), implementat pe o perioadă de 66 de luni. Lucrările de intervenție la obiectiv s-au derulat pe o perioadă de 12 luni, iar grădinița din cartierul Hipodrom arată, acum, impecabil. "Grădinița cu program prelungit nr. 48 este, poate, cea mai frumoasă din oraș", afirma primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, la finele conferinței de presă de ieri. Municipalitatea va finanța, zilele acestea, alte două proiecte care vor viza, de asemenea, Grădinița nr. 48 "Luceafărul". Primul se referă la înlocuirea mobilierului vechi, iar cel de-al doilea la modernizarea curții și a gardului instituției de învățământ din cartierul Hipodrom. Astfel, peste 300 de micuți de la Grădinița cu program prelungit nr. 48 "Luceafărul" Brăila se vor bucura de cele mai bune condiții pe care le poate oferi, la ora actuală, o astfel de unitate de învățământ, organizată la standarde europene.

 

"Condiții optime pentru desfășurarea procesului educațional"

La manifestare, au participat primarul Brăilei, Marian Dragomir, viceprimarul Doinița Ciocan, managerul de proiect Emilia Moroianu, directorul Grădiniței nr. 48, Andreea Goliță, reprezentanți ai constructorului.  Primarul municipiului a explicat că imobilul trebuia neapărat reabilitat și chiar a prezentat mai multe imagini cu acesta înainte de implementarea proiectului. "Prin realizarea acestor intervenții s-a obținut o eficiență energetică crescută a clădirii în care își desfășoară activitatea Grădinița cu program prelungit nr. 48 "Luceafărul", ce se va traduce în scăderea consumului anual de energie primară, scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră, dar și realizarea unui imobil ce va oferi condiții optime pentru desfășurarea procesului educațional", a spus reprezentantul municipalității.                                                       

Finanțarea proiectului "Eficientizare energetică Grădinița cu program prelungit nr. 48 Luceafărul" a fost asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3, iar valoarea totală a proiectului a fost de 3.212.535,87 lei, din care valoarea sumei nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională a fost de 2.315.722,41 lei, contribuția de la bugetul de stat de 354.169,30 lei, iar contribuția beneficiarului (UAT Municipiul Brăila) de 542.644,16 lei (din care doar 54.487,59 lei cheltuieli eligibile).

Perioada de implementare a proiectului este de 66 de luni (28.02.2017 - 31.07.2022), iar perioada de derulare a lucrărilor de intervenție la obiectivul de investiție a fost de 12 luni. Potrivit beneficiarului, obiectivul general al proiectului a constat în creșterea eficienței energetice a clădirii, scăderea consumului anual de energie primară și scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră. Mai trebuie precizat faptul că, prin implementarea acestui important proiect, s-au realizat următoarele lucrări asupra imobilului Grădiniței nr. 48 "Luceafărul", clădire cu o suprafață construită de 950 mp și o suprafață desfășurată de 1.900 mp: îmbunătățirea izolației clădirii (anvelopare) cu aducerea eficienței energetice la normele actuale (placarea cu polistiren a fațadelor, subsolului, termoizolarea terasei și schimbarea tâmplăriei exterioare); refacerea hidroizolațiilor și a sistemelor de scurgere, precum și refacerea trotuarelor; utilizarea surselor regenerabile de energie (panouri solare) pentru asigurarea necesarului de energie termică pentru încălzire și prepararea apei calde menajere; reabilitarea și modernizarea instalațiilor de preparare a agentului termic pentru încălzire, dotarea cu aparate de aer condiționat; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață; refacerea instalațiilor electrice și realizarea instalațiilor de curenți slabi - detecție și semnalizare incendiu, precum și dotarea cu instalații PSI; realizarea unei scăzi exterioare de evacuare în caz de incendiu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro