Mergi la conţinutul principal

Grădina Zoologică Brăila, preluată de ”Eco” SA

luna aceasta, în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal s-a aprobat transferul Parcului Zoo de la Administrația Piețelor și Târgurilor (APT) SA la SC ECO SA  • contactat și întrebat despre noua misiune a ECO SA, directorul s-a arătat optimist și a declarat că are în plan mai multe proiecte de reamenajarea spațiilor • legat de acest subiect, directorul APT nu a dorit să declare nimic oficial

 

Grădina Zoologică din Brăila va avea o nouă conducere. Decizia a fost votată în cadrul ședinței de Consiliu Local Municipal din această lună, unde s-a aprobat transferul Parcului Zoo de la Administrația Piețelor și Târgurilor SA (APT) la SC ECO SA. Chiar dacă schimbările nu s-au concretizat încă, directorul ECO SA - societatea care se ocupă de exploatarea carierei de piatră de la Măcin - a declarat că este o provocare nouă și că are deja planuri mari privind reamenajarea și modernizarea spațiilor. ”Nu, nu mi se pare greu. Este o provocare nouă. Mai multe nu am ce să vă zic. Deocamdată este un acord de principiu. Vom vedea când se face trecerea. Și sunt sigur că va fi foarte bine! Da, sunt planuri pentru modernizare și pentru reamenajarea spațiilor pentru animale și reamenajarea spațiilor pentru distracție, pentru copii, dar nu vă pot da detalii”, a transmis pentru cotidianul ”Obiectiv”, directorul SC ECO SA, Ionuț Pisică. Întrebat când va începe mai exact activitatea la Grădina Zoologică Brăila, acesta a apreciat că într-o lună sau două. Societatea va prelua astfel patrimoniul activ și pasiv, personalul angajat, dar și contractele încheiate de APT, care vizează Parcul Zoo. Despre acest subiect, primarul municipiului Brăila a explicat, în cadrul ședinței CLM, faptul că Parcul Zoo nu poate să-și desfășoare activitatea proprie din biletele pe care le vinde pentru accesul la Zoo și că atât CLM cât și APT subvenționează activitatea acestui obiectiv. În acest context, edilul șef a spus că APT ar trebui să se axeze, în viitorul apropiat, doar pe investițiile în piețe și în modernizare, fără ca profitul să mai fie redirecționat către Grădina Zoologică. Marian Dragomir a dat asigurări că noua decizie nu va afecta nici salariații, dar nici salariile acestora. În ceea ce privește Grădina Zoologică, primarul a vorbit despre alocarea de fonduri pentru realizarea unui proiect de modernizare. ”Noi nu desființăm, noi nu tăiem salarii, noi vrem să construim (...) Da, într-adevăr Grădina Zoologică nu poate să-și desfășoare activitatea proprie din biletele pe care le vinde la intrare, cu atât mai mult cu cât prețul acelui bilet este unui simbolic până la urmă și așa trebuie să rămână și în viitor. Și Consiliul Local subvenționează, parțial, activitatea de la Grădina Zoologică, diferența fiind pusă de la APT, de la piață”, a precizat primarul Brăilei, Marian Dragomir, în cadrul CLM.

Contactată și întrebată cum vede această schimbare, actualul director APT, Meluța Drăguț, a refuzat să dea o declarație oficială legată de acest subiect, dar a dat totuși de înțeles că îi pare rău și că nu ar agrea această decizie, invitându-ne la Grădina Zoologică să vedem realizările din mandatul său.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro