Grădină botanică la Liceul Agricol «Gh. K. Constantinescu» | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Grădină botanică la Liceul Agricol «Gh. K. Constantinescu»

Conducerea Liceului Tehnologic "Gh. K. Constantinescu" a decis să realizeze o grădină botanică în incinta fermei didactice. "Vom aplica aceleaşi reguli după care am amenajat curtea Colegiului «Edmond Nicolau», raportându-ne la specficul şcolii noastre şi vom realiza o Grădină botanică. Acest lucru va fi nu numai în beneficiul elevilor noştri, ci şi în beneficiul celorlalţi elevi brăileni care vor putea să vină să viziteze, să facă ore în Grădina Botanică, care s-ar putea transforma într-un laborator viu. Din suprafaţa pe care o avem disponibilă, un sfert va fi dedicată răsadurilor, şi pe restul vor fi diferite tipuri de plante. Prin acest proiect am putea ajunge şi la autofinanţare, dacă vom valorifica florile şi răsadurile produse, iar în timp chiar ne vom putea extinde", a explicat directorul Ramona Chiper. Deocamdată, proiectul este în faza de scriere şi nu se ştie exact cât va costa. Grantul maxim care se poate obţine prin linia de finanţare "Spaţii verzi urbane" susţinută de MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat este de 9.000 de lei.
Prin aceeaşi linie de finanţare se doreşte şi amenajarea a peste 500 de metri pătraţi din curtea Şcolii "Anton Pann". Se vor planta flori, arbori autohtoni şi arbuşti, se vor amplasa bănci, mese de tenis, echipament sportiv, se vor monta şi vopsi coşuri de gunoi şi se vor înfiinţa colectoare selective de deşeuri. "În şcoală se vor putea derula activităţi educative pentru a crea o atitudine pozitivă în rândul elevilor faţă de mediul înconjurător, adică vom organiza concursuri, expoziţii, workshop-uri. Se vor putea face şi ore de biologie, ecologie, geografie în aer liber, iar elevii îşi vor putea petrece în grădină recreaţiile. Această iniţiativă a profesoarei Mihaela Râpă ne va ajuta şi în cadrul proiectului Comenius «Viaţă sănătoasă - copilărie fericită». În cadrul vizitei de proiect vom putea planta, de exemplu, «copacul prieteniei»", a explicat prof. Cici Bolovan, directorul Şcolii "Anton Pann".
Ambele proiecte se realizează prin parteneriate dintre şcoală şi asociaţiile părinţilor şi elevilor. Consiliul Local şi-a dat acordul de principiu pentru ca cele două şcoli să depună proiecte, data limită de depunere a cererilor de finanţare fiind 18 februarie. Proiectele se vor derula apoi în perioada 13 aprilie - 15 septembrie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro