Mergi la conţinutul principal

Gogoșile feminine vs gogoșile masculine

Majoritatea oamenilor (61%) obișnuiesc să mintă la prima întâlnire cu o persoană de sex opus și doar 39% sunt absolut sinceri, relevă un studiu efectuat în Marea Britanie de portalul Chillisauce, pe baza răspunsurilor la un chestionar dat de 8.000 de femei și bărbați, scrie ziarul spaniol ABC preluat de Agerpres.
Tendința de a nu spune adevărul sau tot adevărul este comună ambelor sexe, dar realitățile «cosmetizate» diferă: ei mint mai ales în legătură cu problemele profesionale, iar ele, în special când vine vorba despre vârstă.
Astfel, 25% dintre bărbați preferă «să-și schimbe meseria» pentru ceva care li se pare mai atrăgător, iar aproape o treime dintre domni (29%) vor încerca să dea impresia că realizează câștiguri mai mari decât cele din conturile lor. Peste 15% vor oferi informații false despre relațiile amoroase anterioare și despre locul lor de baștină. Mult mai mai rare sunt situațiile în care bărbații își «modifică» în aceste ocazii numele sau data nașterii.
Doar 19% dintre doamne și domnișoare mint referitor la locul lor de muncă, 15% despre locul de unde provin și numai 8% în ceea ce privește alte relații cu un bărbat. Mult mai frecvent decât bărbații, în 19% din cazuri, femeile se prezintă sub un nume fals - poate pentru a nu fi prea ușor identificate printr-o căutare pe Google sau Facebook. De cele mai multe ori, ele nu spun adevărul despre vârstă: 37% dintre femei au recunoscut că «se mai întineresc puțin» la prima întâlnire, cel mai adesea, cu trei până la cinci ani.
Studiul a mai arătat că decizia de a anula o primă întâlnire romantică este luată mai des de femei, 68% susținând că ar renunța în favoarea unei seri petrecute cu prietenii. În schimb, 51% dintre bărbați au afirmat că, puși în fața unei asemenea alegeri, ar prefera un tete-a-tete cu o reprezentantă a sexului frumos.
Și motivele pentru care eșuează o întâlnire diferă în funcție de sex. Bărbații sunt deranjați mai ales de folosirea exagerată a telefonului mobil, 37% dintre ei putând considera că au pierdut timpul degeaba din această cauză. Ei pot avea impresia că femeia din fața lor se plictisește în compania lor și, prin urmare, se concentrează pe mesajele de pe rețelele de socializare sau, chiar mai rău, comentează răutăcios pe WhatsApp chiar despre partenerul din acel moment.
Femeile sunt însă extrem de deranjate de aroganța domnilor, 27% afirmând că ar fi decepționate să constate că bărbatul cu care s-au întâlnit are o imagine exagerat de bună despre el însuși.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro