Reprezentantii biroului local al "Regisco" au spus ca la 100 de cereri inregistrate, circa 20 dintre acestea sint solutionate cu raspuns negativ, intrucit solicitantii nu au subscris cuponul cu certificate de proprietate. In plus au subliniat ca cea mai buna metoda de verificare a calitatii de actionar in acest caz particular, inainte de a se prezenta la ghiseu, este aceea de a verifica certificatul de actionar obtinut in urma subscrierii. In acest document, in partea de jos, apare in clar ce titluri de valoare a depus fiecare actionar. O alta metoda pentru a evita pierderea de timp la ghiseu este de a verifica acelasi lucru pe recipisa de confirmare a subscrierii primita prin posta in urma cu 10 ani. "Asadar, daca in aceste acte nu apare mentionat faptul ca actionarul ar fi subscris si carnetul cu certificate de proprietate, nu are rost ca respectiva persoana sa mai solicite verificarea in baza noastra de date", au incheiat sursele citate.
Brokerii braileni au punctat ca interesul pentru aceste actiuni a crescut in ultima perioada ca urmare a cresterii cotatiei celor 5 SIF-uri, "pentru ca imediat dupa momentul transformarii fostelor FPP in SIF-uri, valoarea unei actiuni era mica, iar suma care ar fi putut fi obtinuta in urma vinzarii neinteresanta ca valoare. Intre timp, cotatia unei actiuni la SIF-uri a crescut, iar trendul de crestere se pastreaza", au spus sursele citate, recomandind totusi aminarea vinzarii acestor actiuni pentru trimestrul III al anului in curs cind se estimeaza o cotatie mult mai avantajoasa.
Reamintim ca in cadrul Programului de Privatizare in Masa lansat in urma cu mai bine de 10 ani, au fost emise doua titluri de valori: carnetul cu certificate de proprietate cu valoare de 25.000 lei, acordat persoanelor care implinisera 18 ani pina in anul 1995 si un cupon nominativ cu valoare nominala de 975.000 lei. Valoarea ambelor titluri era de 1.000.000 lei.