Mergi la conţinutul principal

Goana dupa invatatoare

Dupa ce parintii scapa din cosmarul alergaturii dupa un loc intr-o gradinita buna incep sa faca acelasi lucru pentru o clasa mai buna, intr-o scoala cu reputatie, chiar daca sint constienti ca pina la urma, undeva, intr-o scoala, va avea un loc si copilul lor.
Astfel s-a ajuns la nebunia de a sta la coada in primele zile ale lunii ianuarie pentru inscrierea la clasa I, asa cum s-a intimplat la Scoala "Ion Creanga". Acum, la numai o luna si jumatate de la inceperea inscrierilor, clasele propuse s-au format la Scoala "Ion Creanga". "Avem inscrisi copii pentru patru clase, insa daca vor mai veni vom mai inscrie pentru ca o invatatoare ar trebui sa intre in restringere de catedra, dar daca formam clasa se rezolva problema si nu mai trebuie sa plece in alta scoala. Dupa furia din primele zile, lucrurile s-au potolit. Acum, e drept, au venit parinti sa ma intrebe si despre invatatorii care vor fi peste doi ani, insa au fost doar citiva si le-am spus sa vina la toamna. Cred ca este o furie falsa transmisa de la gradinite. Noi nu mai facem clase in sistem Step-by-step. Alternativa nu a prins la noi. Avem prestigiu construit pe sistemul traditional si mergem inainte asa. Oferim calitate si siguranta. De cind ne-am pus si sistemul de supraveghere cu camere video, chiar nu mai avem nici o problema", a explicat directorul Victor Buzea. Desi pina acum s-au format patru clase, directorul Buzea a mai spus ca nu exista un control al inscrierilor si ca au fost situatii cind unii copii s-au mutat la o alta scoala, ca exista parinti care isi ocupa locuri la mai multe scoli ca sa poata alege.
Si la Scoala "Mihai Eminescu" s-au format pina acum aproape patru clase, iar directorul Maria Neicu a spus ca inscrierile decurg in ritm normal. "In limita locurilor pe care le avem facem inscrieri. Daca un parinte doreste sa-si inscrie copilul la un invatator unde nu mai sint locuri avertizam parintele. La noi s-a mers pe principiul primul venit, primul servit. Nu cred ca parintii trebuie sa intre in panica pentru ca nu ar mai fi locuri", apreciaza prof. Maria Neicu.
Aceeasi situatie fericita, cu clasele deja formate, este si la Scoala "Fanus Neagu". S-au inscris elevi pentru patru clase, insa conducerea a stabilit ca doar primii 15 au avut posibilitatea de a-si alege invatatorul, ceilalti urmind sa fie repartizati prin tragere la sorti, considerindu-se ca nu este drept ca unii sa aleaga un invatator si altii nu.

La scolile din cartiere se formeaza abia o clasa si aceea in toamna

Spre deosebire de aceste institutii care au un nume bun in comunitate, rezultate bune ale absolventilor, scolile din cartiere nici nu au inceput inscrierile. La Scoala nr. 24 abia s-a facut recensamintul si urmeaza ca in perioada urmatoare sa se mearga pe la familiile care au copii de virsta scolara sa-i indrume sa se inscrie la scoala. Se preconizeaza sa se infiinteze macar o clasa. La fel si la Scoala "Nedelcu Chercea". Doar doi parinti au venit la scoala sa se intereseze de inscrieri. Conducerea unitatii scolare a decis ca acestea sa inceapa in martie, pina atunci urmind sa se faca recensamintul copiilor cu virste intre zero si sase ani. "La noi nu se ingramadesc parintii sa-si inscrie copiii din primavara. Cam jumatate de clasa inscriem pina la sfirsitul anului scolar si jumatate in lunile august si septembrie. Vom merge cu fluturasi la familiile care au copii de virsta scolara, vom face cunoscute conditiile oferite copiilor, invatatorul cu care vor face ore. Avem si un program special de colaborare cu gradinitele din jur tocmai pentru a atrage copiii la noi la scoala", a explicat directorul Jan Bulancea. Si aici se preconizeaza tot infiintarea unei singure clase.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro