Gimnastica şi halterele, pe podium. Încă două medalii pentru delegaţia României | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Gimnastica şi halterele, pe podium. Încă două medalii pentru delegaţia României

Echipa feminină de gimnastică a României a cucerit medalia de bronz pe echipe, a patra pentru delegaţia ţării noastre la Jocurile Olimpice de la Londra, după o finală extrem de grea, câştigată detaşat de echipa Statelor Unite, urmată de cea a Rusiei. România nu a intrat prea bine în concurs, la paralele, cea mai mare notă abia trecând de 14.000, acesta fiind aparatul care a făcut diferenţa. Cu un total de 41.465 puncte, tricolorele se clasau pe locul 6, după prima rotaţie, SUA fiind lideră, la aproape 7 puncte diferenţă.
La bârnă, situaţia s-a schimbat radical, Iordache şi Ponor având note mult mai bune decât în calificări, dar şi încurajări puternice din partea suporterilor şi a altor componenţi din delegaţia olimpică. România a acumulat 44.699 puncte la bârnă şi, după rotaţia a doua, cu 86.714 puncte, a urcat pe locul 5, după SUA, la 6 puncte distanţă, Rusia, China şi Canada.
Solul a readus şi zâmbetul pe feţele gimnastelor noastre, care au reuşit o evoluţie excelenţă, în aplauzele asistenţei. Au mai recuperat două locuri, 131.414, pe 3, după SUA şi Rusia, depăşind China - campioana olimpică în urmă cu 4 ani.
La ultimul aparat, sărituri, România a reuşit să se menţină, fără ratări, iar cu un total de 176.414 a cucerit medalia de bronz, la fel ca la ediţia din 2008.
Gimnastele românce mai sunt calificate în patru finale olimpice - sol, bârnă, sărituri şi individual-compus. Finalele olimpice feminine sunt programate astfel: individual-compus (2 august, 18.30), sărituri (5 august, 16.00), paralele (6 august, 16.00), bârnă şi sol (7 august, 16.00).

Nadia: „Medalia de bronz este foarte strălucitoare"

Nadia Comăneci a declarat, marţi seară, că este extrem de bucuroasă pentru medalia de bronz obţinută de echipa feminină de gimnastică a României la JO de la Londra, apreciind că aceasta este "foarte strălucitoare". "A fost greu să mergem mai sus, dar avem posibilitatea la aparate. Cred că motorul echipei a fost Cătălina Ponor, am ţinut corespondenţă cu ea prin mesaje, am încercat să le ridic moralul, ştiam că dacă îşi fac exerciţiile cât mai bine, pot obţine locul trei. Medalia de bronz este foarte strălucitoare şi mă bucur foarte mult pentru fete", a declarat Nadia Comăneci pentru Sport.ro.

Răzvan Martin, noul val la haltere

Halterofilul Răzvan Martin a câştigat medalia de bronz, în finala categoriei 69 de kilograme, a cincea pentru delegaţia României, la Jocurile Olimpice de la Londra.
Răzvan Martin, în vârstă de 20 de ani, a reuşit să ridice 152 kilograme la smuls, din cele trei încercări, având a doua performanţă, după liderul Qingfeng Lin (China). La aruncat, Martin a ridicat 177 şi 180 de kilograme, încercând ultima dată la 182 de kilograme, chiar dacă nu mai putea să-l depăşească pe chinez, care avea deja 7 kilograme în plus la total.
Halterofilul clujean a ratat ultima încercare, iar cu un total de 332 de kilograme a obţinut medalia olimpică de argint. Medalia de argint a revenit indonezianului Triyatno Triyatno, cu 333 kilograme. Astfel, România revine pe podiumul olimpic la haltere masculin după 16 ani, ultimul medaliat fiind Nicu Vlad, la Olimpiada din 1996, de la Atlanta.
"Mă simt extraordinar, sunt foarte fericit. Sper ca toată lumea să fie la fel de bucuroasă. Nu sunt dezamăgit că am luat bronz, important era să iau o medalie şi am luat-o, e prima medalie olimpică la haltere după 16 ani şi sunt mândru de asta. Nu pot spune că sunt urmaşul lui Nicu Vlad, eu am doar 20 de ani, mai am mult de muncă. A fost un concurs foarte greu şi era de aşteptat, au participat concurenţi puternici, dar nu am avut mari emoţii, poate un pic la primele încercări. Mă gândeam doar cum să cuceresc o medalie", a spus Martin pentru Mediafax.
Pe de altă parte, echipajul feminin de dublu rame al României s-a clasat, ieri, pe locul 5, la Jocurile Olimpice de la Londra, iar jucătorul de tenis de masă Adrian Crişan, cap de serie numărul 15, a fost eliminat în sferturile de finală ale probei de simplu masculin de la Jocurile Olimpice de la Londra.
De asemenea, Flavius Koczi s-a retras din concursul masculin de gimnastică la individual compus, care era programat pentru aseară. Singurul reprezentant al României rămas în concurs la Olimpiadă se calificase în finală de pe locul 22, dar a considerat că nu are rost să se supună unui maraton de câteva ore, în condiţiile în care nu avea şanse la vreo medalie.

Cel mai medaliat sportiv din istoria olimpică

Americanul Michael Phelps a devenit, marţi, la Londra, cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, depăşind recordul de 18 medalii deţinut de sovietica Larisa Latânina, după ce a obţinut aurul cu ştafeta SUA în proba de 4x200 metri liber. Americanul de 27 de ani, care şi-a adjudecat al 15-lea titlu olimpic, primul la Londra, reuşise să obţină a 18-a medalie din carieră cu o oră înainte, când a câştigat argintul la 200 metri fluture. În total, el are în palmares 15 medalii de aur, două de argint şi două de bronz. Phelps mai poate câştige la Londra alte trei medalii, el urmând să evolueze la 200 metri mixt, la 100 metri fluture şi la ştafeta de 4x100 m mixt.

Ziua şi scandalul

Opt jucătoare au fost excluse de la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce Federaţia Internaţională de Badminton (BWF) le-a acuzat că au pierdut deliberat partidele de dublu din grupe. BWF a acuzat, miercuri, opt jucătoare de dublu din concursul de badminton - două din China, două din Indonezia şi patru din Coreea de Sud - că nu au făcut "tot posibilul" pentru a câştiga meciurile oficiale la JO. Marţi, pe Wembley Arena, jucătoarele din două meciuri au ieşit de pe teren în huiduielile publicului. Totul a părut a fi o încercare de manipulare a clasamentului grupelor din primul tur, două perechi deja calificate dorind să întâlnească în turul următor adversare cotate mai slab.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro