Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gimnastele din lotul olimpic au revenit la Deva cu citeva kilograme in plus

Antrenorul coordonator al lotului olimpic feminin de gimnastica, Nicolae Forminte, a declarat, miercuri, ca sportivele din lot s-au reintors la Centrul Olimpic din Deva, dupa sapte zile de vacanta, cu ocazia sarbatorilor de Craciun, cu citeva kilograme in plus, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Toate fetele au luat in greutate. Sint sportive care au venit cu citeva kilograme in plus peste greutatea lor optima. Desi le-am atras atentia asupra acestui aspect, ele l-au tratat cu indiferenta si au acumulat, in plus, pina la patru kilograme", a declarat Nicolae Forminte.
Prima etapa a antrenamentelor va consta in readaptare la efort, acumulare de forta si revenirea la greutatea optima a sportivelor. Lotul cuprinde 22 de gimnaste. Pe linga cele din lotul de perspectiva, Federatia Romana de Gimnastica a decis ca si cele sase componente ale lotului national de junioare sa se antreneze tot la Deva.
Pentru a se reacomoda la efort si pentru recapatarea fortei fizice, Nicolae Forminte a intocmit un program special de pregatire pe care gimnastele il vor urma pina pe data de 10 ianuarie 2006.
Pentru Campionatul European de gimnastica de la Volos (Grecia), antrenorul Nicolae Forminte se bazeaza in special pe trei gimnaste, Sandra Izbasa, Steliana Nistor si Andreea Muntean.
Antrenorul s-a declarat optimist in ceea ce priveste sansele la medalii la Campionatele Europene: "Pina in aprilie avem foarte putin timp. Daca Muntean si Nistor vor fi valide, vom avea o echipa care sa emita pretentii la podium, daca nu, ne vom orienta spre individual compus si aparate".
Nicolae Forminte a comentat si situatia in care se gasesc fostele componente ale lotului olimpic de gimnastica, Catalina Ponor, Floarea Leonida si Daniela Sofronie, trimise de federatie sa se antreneze la cluburile unde sint legitimate. "Ele trebuie sa decida in primul rind daca vor continua sau nu activitatea de performanta. Daca vor obtine rezultate bune, vor fi selectionate, pentru ca nu e lotul lui Forminte, ci al Romaniei", a spus antrenorul.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii