Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gigi Becali spune ca Steaua se va autofinanta

Presedintele stelist, Gigi Becali, a declarat, vineri, ca le va mari salariile jucatorilor sai daca vor ajunge in grupele Ligii Campionilor, astfel incit sa cistige intre 200.000 si 500.000 de dolari, si spera ca viitoarele calificari in prima competitie europeana sa asigure autofinantarea clubului.
"Steaua are cel mai bine platiti jucatori, dar are bugetul mai mic. Daca intra in grupe, nu ca le dublez salariile, dar le maresc, iar treptat vor ajunge sa cistige intre 200.000 si 500.000 de dolari salariu anual, sa nu-si mai doreasca sa plece in strainatate. Ma bazez pe calificari in Liga Campionilor si pe venituri pe care sa le aduca jucatorii si sa le incaseze tot ei. Nu mai vreau sa dau foarte multi bani din buzunarul meu, ci sa se autofinanteze clubul", a spus Becali.
Presedintele CA al FC Steaua a subliniat ca se gindeste in fiecare zi la meciul cu Standard. "As vrea sa dorm si sa ma scol pe 24 august, sa vad rezultatul, pentru ca stiu ca voi avea mari emotii miercuri. Cu Rosenborg am calcat cu stingul, am ratat ocazii clare, ne-au egalat pe final, acum am pasit cu dreptul si sintem mult mai aproape de calificare decit acum un an", a spus Becali, care este convins ca stadionul va fi plin la partida cu Standard.
Gigi Becali a afirmat ca o sa-l mai sune pe directorul executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, sa-l mai pregateasca un pic oficialul dinamovist de Liga Campionilor. "O sa ma-nvete el ce sa fac. Nu mi-a dat toate sfaturile, le tine pentru anul 2000 nu stiu cit, cind o avea el nevoie, he, he, he", a subliniat finantatorul FC Steaua.
Becali a precizat ca daca vor intra in grupele Ligii Campionilor, jucatorii stelisti vor renunta la silenzio stampa. "O sa-i rog dupa meci asta, dar sigur vor iesi din silenzio stampa. Acum au emotii, stres si s-ar putea sa fie mai bine asa acum, sint mai linistiti", a adaugat el.
Conducatorul stelist a fost ferm cind a venit vorba de interesul gruparii Bolton Wanderers pentru atacantul Nicolae Dica. "La ora asta, nu vorbim de plecarea lui Dica, poate sa vina cel mai mare club din lume, nu ma intereseaza. Acum ma intereseaza calificarea in grupe si jocul lui Dica la Steaua. Am onoarea mea si nu poate fi cumparata cu nici un ban din toata Europa, iar onoarea inseamna calificarea in grupe", a afirmat Becali.
Gigi Becali a mentionat ca i-a placut prestatia jucatorilor stelisti in meciul amical Romania - Cipru, scor 2-0, adaugind ca il intereseaza mai mult Steaua decit echipa nationala. "Toti stelistii sint buni la nationala", a comentat el.
Presedintele CA al FC Steaua nu crede ca vor mai veni jucatori la Steaua, la fel cum nici nu vor pleca forbalisti de la gruparea din Bulevardul Ghencea. "Ovidiu Petre asteapta sa devina jucator liber. E problema lui Marian Iancu daca cere 1,5 milioane de euro, eu nu dau. Ovidiu Petre va veni la Steaua doar daca va fi jucator liber si cred ca va fi. Nu ma intereseaza Marian Iancu, n-am de ce sa ma impac cu el", a afirmat Becali.
Gigi Becali a oferit detalii si despre restaurarea catedralei de la Bruxelles, pe care vrea s-o transforme din catolica in ortodoxa. "Pe 4 noiembrie va fi evacuata de catre vechii proprietari. Acum formez echipa pentru restaurare, pe 10 noiembrie voi fi acolo cu 30-40 de oameni. Acum fac selectie aici, la palat, s-au perindat zeci de artisti plastici. Am ales din ei, i-am pus sa dea probe, lucreaza aici, acum au ramas vreo 12-13. Daca ai sensibilitate, simti arta, daca nu pui pasiune si n-ai har, nu faci. Ii dau afara pe care nu sint buni. Unii sint studenti, altii au terminat, le dau 1-1,5 milioane de lei pe zi, vor avea si prime", a spus Becali, care a adaugat ca seful echipei din care fac parte si multe fete este un tinar care a primit premiul pentru sculptura in Japonia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii