Mergi la conţinutul principal

Gică Popescu nu va candida la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal


Fostul internaţional Gică Popescu a anunţat, miercuri, că nu va candida la alegerile pentru preşedinţia FRF, în semn de protest faţă de decizia forului ca scrutinul să fie programat la data de 25 ianuarie, la doar două săptămâni după vacanţa de iarnă.

"Nu mă voi prezenta la alegerile din 25 ianuarie, acesta fiind forma mea de protest la ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc. Este un protest la decizia FRF ca alegerile să fie programate la data de 25 ianuarie, la doar două săptămâni după vacanţă. Ca să câştig alegerile ar trebui să am timp să stau de vorbă cu oamenii, pentru a le explica ce vreau eu să fac, dar aşa nu am cum să mă pregătesc. Nu vreau să fac compromisuri şi prefer să renunţ", a spus Popescu.

Gheorghe Popescu a mai candidat la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal în anul 2005, împotriva lui Mircea Sandu, dar atunci a adunat doar 102 voturi, faţă de cele 187 ale contracandidatului său.

Popescu are 42 de ani şi s-a retras din fotbal în 2003, după ce a trecut pe la echipe precum FC Barcelona, PSV Eindhoven, Galatasaray, Tottenham, Steaua sau Dinamo. De asemenea, fostul internaţional are la activ 115 selecţii la echipa naţională a României, pentru care a reuşit să marcheze de 16 ori. După retragerea din activitate şi-a deschis propria şcoală de fotbal şi s-a implicat în impresariat, dar cea din urmă activitate i-a adus un dosar la DNA în cazul unor transferuri de fotbalişti, el fiind acuzat de înşelăciune, evaziune şi spălare de bani.

"Am decis să nu candidez în semn de protest faţă de ce se întâmplă în fotbalul românesc"

Fostul internaţional Gică Popescu a declarat, miercuri, că nu va candida la alegerile pentru preşedinţia FRF în semn de protest faţă de ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc şi i-a îndemnat pe susţinătorii săi să boicoteze scrutinul.

"Aceasta decizie nu m-a luat pe nepregătite, pentru că lucrasem la un program. Dar, aceşti domni desconsideră noţiunea de preşedinte al FRF prin această programare a datei alegerilor. Este o desconsiderare a candidaţilor, a votanţilor, dar şi a oamenilor care merg la stadion. Acum 5 ani, alegerile s-au mutat cu 6 luni mai târziu decât data stabilită iniţial, iar acum s-au pus invers. Este o decizie aberantă. Este un act de protest, dar voi continua să fiu alături de fotbal. Voi reveni atunci când preşedintele va fi ales pe merit şi nu pe înţelegeri subterane", a spus Popescu, care a adăugat că nu există nicio şansă ca el să colaboreze cu Mircea Sandu la FRF.

Fostul căpitan al echipei FC Barcelona a afirmat că nu va susţine un alt candidat la alegerile FRF, pentru că în opinia sa aceştia "sunt inexistenţi şi nu au şanse împotriva lui Mircea Sandu", dar i-a îndemnat pe cei care vor să schimbe ceva în fotbalul românesc "să boicoteze alegerile". "Sunt convins că aş fi obţinut mai multe voturi şi le mulţumesc oamenilor care au avut încredere în mine, dar nu pot accepta voturi cadou. Acum 5 ani am muncit pentru voturi şi aşa aş fi vrut să fac şi acum. Nu pot să stau acasă, să trimit programul prin fax şi apoi să fiu votat. Am luat decizia de a nu candida când am realizat că este imposibil să conving oamenii că proiectul meu este cel mai bun", a spus omul de afaceri.

Popescu a precizat că motivele incovate de FRF pentru a devansa alegerile "sunt puerile", iar ceea ce au făcut cei din FRF "reprezintă o mârşăvie". El s-a referit şi la programul de campanie pe care îl întocmise şi a spus că acesta era în mare parte la fel ca acum 5 ani, precizând şi că era aproape să o obţină o finanţare pentru fotbalul românesc: "Îmi e teamă că şi peste 5 ani aş putea să îl am tot pe acesta, pentru că nu cred că FRF va face mai mult decât a făcut în ultimii 20 de ani, adică nimic. Eu purtam negocieri cu o firmă de afaceri sportive şi stabilisem un precontract. Dacă aş fi fost ales, acesta s-ar fi transformat într-un contract de 10 milioane de euro pe an pentru fotbalul românesc. Dar pentru că alegerile au fost devansate a picat tot".

Fostul internaţional a reiterat ideea că actuala conducere a FRF nu a realizat nimic de când este în funcţie şi a dat şi un exemplu în acest sens: "Mircea Sandu spunea acum 5 ani că era în negocieri cu o firmă americană pentru ca această să investească peste 100 de milioane de dolari în 4 stadioane. Ori ce am văzut eu a fost doar construcţia Stadionului Naţional. Meritul pentru această arenă nu este al lui Mircea Sandu, aşa cum am auzit că s-a spus, ci al clasei politice, pentru că aceste proiect este unul public. Realizările actualei conduceri sunt inexistente".

Gheorghe Popescu a ţinut să îl taxeze şi pe preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, pentru declaraţiile pe care acesta le-a făcut la adresa sa în ultima perioadă: "Dumitru Dragomir trebuia să aibă bărbăţia să mă sune şi să îmi zică: «Gică, nu te băga că ne strici apele». Trebuia să mă sune pe mine, nu să facă aşa cum a făcut. Cu tot respectul, nu cred că dânsul, chiar dacă este preşedintele LPF, are dreptul să îşi dea cu părearea. Dragomir a spus că ar trebui să stau pe lângă Sandu vreo 3 ani să învăţ ceva. Ce ar trebui să învăţ? Să joc ping-pong cu comisiile, să dau o decizie prin care contractele să poată fi reziliate unilateral, ce să învăţ? Cu tot respectul pentru Mircea Sandu, mai ales pentru ceea ce face la nivel extern, fotbalul românesc e în colaps".

Câştigătorul Cupei UEFA cu Galatasaray şi FC Barcelona a mai spus că dosarul de la DNA nu a fost unul dintre motivele care l-au făcut să nu candideze la alegerile FRF, pentru că el "se consideră nevinovat". De asemenea, Popescu a adăugat că nu începuse să formeze o echipă pentru conducerea FRF, însă cu siguranţa printre aceştia s-ar fi numărat Gică Hagi, Dan Petrescu sau Miodrag Belodedici. "Întotdeauna am spus că dacă aş face o echipă, aş vrea lângă mine oameni din Generaţia de Aur. Şi să fiţi convinşi că dacă i-aş fi chemat lângă mine, ei ar fi venit, pentru că suntem şi acum la fel de uniţi aşa cum am fost şi pe teren", a conchis Popescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro